Saramura de peste

Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar Retete romanesti

Reteta Saramura de peste

Hello! Cum ati petrecut weekendul asta canicular? Eu l-am petrecut la o cabana din Campul Cetatii. Si cum acolo este o pastravarie vestita, am profitat de pestele proaspat, de gratarul disponibil si am pus rapid de o saramura de pastrav.

Ingrediente

7 pastravi (mai mici; cca 1.5 kg)
3 ardei (colorati; am pus 2 verzi si 1 rosu)
2 rosii (bine coapte)
2-3 ardei iuti
4-6 catei usturoi
4 linguri ulei
2 fire cimbru
2 foi dafin
1/4 legatura patrunjel
3 lingurite otet
1 lingurita sare
piper negru

  1. Se face foc sub gratar. Cand focul se domoleste, dar jarul e inca puternic se pun ardeii, rosiile si ardeii iuti pe gratar. Se coc pe toate partile pana au pete rumene peste tot. Se scot intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu folie si se lasa sa se racoreasca.
  2. Intre timp se curata pestii si se ung bine cu ulei pe ambele parti. Gratarul se curata foarte bine cu o perie de sarma, apoi se greseaza bine cu o bucata de slanina. Daca vi se pare ca gratarul nu e bine uns puteti sa-l ungeti si cu ulei.
  3. Asezati pestii pe gratar si coaceti-i pana se rumenesc. Nu-i miscati pe gratar pana pielea nu e crocanta. Intoarceti-i si prajiti-i pe a doua parte la fel.
  4. Intre timp curatati legumele coapte de coaja, seminte si cotoare. Taiati-le cubulete mici, retinand sucul de la ele.
  5. Puneti legumele tocate (cu tot cu sucul lasat) impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 2.5 cani de apa la fiert. Lasati sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
  6. Striviti usturoiul si frecati-l bine cu ulei pana devine ca o maioneza. Turnati maioneza in saramura. Mai fierbeti 2 minute.
  7. Scoateti cimbru si foile de dafin din saramura. Adaugati otet dupa gust (am pus 3 lingurite) si dregeti de sare.
  8. Puneti pestii copti intr-un vas incapator. Presarati-i cu patrunjel tocat fin. Turnati saramura peste ei. Acoperiti vasul si lasati sa stea pana puneti de o mamaliga buna.
  9. Serviti saramura de peste cu mamaliguta.

Saramura

Saramura

Comentarii (31)

 

Ultimele comentarii

Makcrys  acum 8 ani - 26 Martie 2016 10:00  

Felicitari! A iesit bestiala! Am mai adaugat o legatura de leustean pe langa patrunjel si la fiertura am mai adaugat o legatura de usturoi verde! Merita incercata si completarea aceasta! N-am schimbat nimic din reteta originala!
 

Ioana  acum 8 ani - 26 Martie 2016 15:03  

Felicitari tie, Makcrys si sa-ti fie de bine.
 

Violeta  acum 8 ani - 27 Martie 2016 10:07  

Am facut-o si eu..Este delicioasa!
 

Octav  acum 7 ani - 27 August 2016 13:56  

Dracu a mai pomenit sa toci legumele la saramura. Dar deh, saramura o fac barbatii de obicei, din fericire...
 

lucian  acum 7 ani - 16 Octombrie 2016 01:55  

"chef

















"chef"bucatar ce cauta usturoiul aici?incearca fara si cu leustean,denumirea este logica













'
 

Vic  acum 7 ani - 31 Ianuarie 2017 17:50  

Ati omis sa spuneti si ce cantitate de apa e nevoie ;)
 

Ioana  acum 7 ani - 31 Ianuarie 2017 17:51  

e trecut la pct. 5, 2.5 cani apa (cana de 250 ml).
 

Adina  acum 6 ani - 25 Iulie 2017 19:33  

Minunata reteta, am pus insa usturoiul rondele, nu sunt prietena cu maioneza. :)
 

Virgil  acum 6 ani - 22 August 2017 11:38  

Savuroasa. ...multumesc
 

Dobratoiul Remus  acum 6 ani - 4 Februarie 2018 19:13  

Super buna este reteta.O recomand
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...