Carne de vita cu cartofi la tava

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple Retete turcesti Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Carne de vita cu cartofi la tava

Vazut pe Instagram, placut, executat. Ideea unei musacale simplificate ca si manopera si calorii m-a incantat de la inceput. Cartofii se coc in cuptor, pana ei sunt gata se prepara umplutura de carne si la final garnisim doar cu legume. Stratul de bechamel este inlocuit la servire de iaurt grecesc.

Ingrediente

750 gr cartofi (preferabil mai mici)
500 gr carne tocata (de vita am folosit; sau mixta vita-porc)
1 ceapa
1 ardei kapia rosu
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei
1 legatura mica de patrunjel
1 lingurita menta uscata sfaramata (sau cateva frunze de menta proaspata)
1 lingurita rasa fulgi de chili (sau 1 lingurita pasta de ardei iute)
1/2 lingurita chimion macinat
1 varf cutit scortisoara macinata
2-3 linguri ulei
sare, piper negru

Pentru decor:

1 rosie medie (taiata rondele)
rondele de ardei rosu (din ardeiul de mai sus)
1 ceapa mica (taiata in jumatate si apoi felii)

Portii: 4-5

 

  1. Cartofii se curata si se taie felii potrivite. Se maseaza cu 1 lingura de ulei si se presara cu sare.
  2. Se aseaza intr-o tava (cratita) rotunda de aprox. 23-25 cm (vor fi suprapuse feliile, e ok asa) si se dau la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.
  3. In acest timp se taie jumatatea dinspre varf a ardeiului kapia rondele si se retin pentru decor. Restul se toaca cubulete. Se toaca cubulete si ceapa.
  4. Se calesc ceapa si ardeiul in 1-2 linguri ulei intr-o tigaie mai larga, doar pana se inmoaie usor (cca 5 minute).
  5. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  6. Se adauga carnea tocata si se soteaza la foc mai mare pana carnea isi schimba culoarea peste tot si se desface bucatele mici. Acum, daca carnea a lasat multa grasime puteti inclina tigaia si cu o lingura scoateti din grasimea de deasupra.
  7. Adaugati chili, chimionul, scortisoara, mult piper negru rasnit si putina sare si continuati sa sotati. Adaugati si pasta de rosii si mixati bine.
  8. Trageti tigaia de pe foc si incorporati patrunjelul tocat si menta.
  9. Intr-o oala mica infierbantati 250 ml apa si dizolvati in ea pasta de ardei si putina sare.
  10. Cand cartofii sunt gata, scoateti tava din cuptor si turnati deasupra amestecul de carne tocata. Nivelati bine.
  11. Decorati cu rondele de rosii pe margine. In centru asezati rondelele de ardei kapia. Printre ele puneti felii de ceapa. Presarati putin patrunjel deasupra. Turnati apa fierbinte cu pasta de ardei si dati tava iar la cuptor, tot la 200C, inca 25-30 minute, preferabil pe programul de rumenire. Daca nu aveti program de rumenire, folositi programul de caldura sus-jos si la final daca legumele nu sunt placut rumene, porniti grillul cuptorului pentru cateva minute.
  12. Se serveste calda, cu iaurt grecesc. E buna reincalzita.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...