Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Retete din America Retete aperitive Retete cu cartofi Retete garnituri Retete pentru gratar

Reteta Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Vreau sa ma dau mare de data asta :p sa vedeti ce am gatit aziiiiiiii, nu m-am putut opri din mancat!!! :) Dureaza un pic mai mult prepararea dar merita fiecare minutel. Ingredientele nu sunt fixe, dar va scriu exact ce am folosit sa va puteti orienta.

Se pot face si pe gratar!

Ingrediente

8 cartofi medii
8 felii bacon
8 lingurite ulei
condimente(sare, piper, praf usturoi, boia)
1 lingura unt

Topping 1

- Branzeturi razuite(de care va plac, eu am pus un amestec de Ementaler, Edam si Cheddar gata razuite si Gorgonzola care am taiat-o fasii caci e prea moale sa o razuiti; gorgonzola o puteti inlocui cu branza burduf sau branza iute de capra)
- cateva fire de ceapa verde
- smantana

Topping 2

- pasta de usturoi copt
- o lingura de smantana

  1. Cartofii se freaca cu buretele de sarma sau o perie aspra. Se inteapa de jur imprejur cu o furculita. Se amesteca uleiul cu condimente, sa-l aromatizam si ungem fiecare cartof cu cate o lingurita de ulei. Se pun in tava cuptorului(nu folositi hartie de copt dedesubt!) si se coc la 200C circa 1 ora, pana intra furculita usor in ei.
  2. Langa cartofi am pus si usturoiul la copt, in folie de aluminiu.
  3. In timpul cat s-au copt cartofii am taiat baconul felii si l-am prajit fara ulei pana s-a facut crocant. L-am scos pe servetele sa se absoarba excesul de grasime si l-am taiat apoi cuburi mici mici.
  4. Am scos cartofii de la cuptor, i-am taiat pe lungime si i-am scobit de miez cu o lingurita. Trebuie sa ramana foarte putina pulpa pe coaja, cam 2 mm.
    *Nu aruncati miezul de la cartofi, folositi-i la alta mancare, eu am facut gnocchi
  5. Am pus cojile in tava in care i-am copt intai cu taietura in jos 10 minute, apoi i-am intors, i-am uns pe interior cu unt topit si i-am mai lasat 10 minute. Trebuie sa se faca crocanta coaja.
    * pasul acesta il puteti face si pe gratar, nu doar in cuptor
    ** o alta varianta la pasul asta ar fi sa-i prajiti in ulei, dar nu cred ca e cazul sa adaugam calorii.
  6. Pentru cei cu primul topping am procedat asa:
    - am presarat branza razuita in coji, nu trebuie sa-i umpleti ci doar sa acoperiti fundul
    - am pus cate o feliuta de gorgonzola
    - am presarat cuburi de bacon
  7. Pentru cei cu toppingul de usturoi:
    - am uns interiorul cojilor cu pasta si apoi am presarat bacon
  8. Presaram sare si piper si ii mai dam la cuptor 5 min sa se topeasca branza.
    * pasul acesta il puteti face si pe gratar, nu doar in cuptor
  9. I-am servit cu smantana si ceapa verde presarata deasupra.


Cartofi cu ulei aromat pregatiti pentru cuptor

Cartofi cu ulei aromat pregatiti pentru cuptor

Cartofi scobiti de miez

Cartofi scobiti de miez

Coji de cartofi la cuptor

Coji de cartofi la cuptor

Bacon prajit taiat cubulete

Bacon prajit taiat cubulete

Coji cu topping de branza

Coji cu topping de branza

Coji cu topping de usturoi

Coji cu topping de usturoi

Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Coji de cartofi (Skin Potatoes)

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

vera  acum 14 ani - 8 August 2010 19:28  

I-am facut de doua ori weekendul asta pt musafiri. Au avut mai mult succes decat ma asteptam :). Dar am o intrebare. De ce nu trebuie pusa hartie de copt?
 

Ioana  acum 14 ani - 9 August 2010 11:20  

ca sa iasa coaja cat mai crocanta.
 

monica  acum 13 ani - 18 Decembrie 2010 21:50  

nemaipomeniti
 

mihaela  acum 12 ani - 29 August 2012 16:35  

poate pare prosteasca intrebarea, dar :se manaca asa cu coaja? (intreb ptr ca eu nu mananc nici castravetii sau vinetele cu coaja. intotdeauna le curat. am asa eu un fix ca nu e buna coaja la gust) :p
 

Ioana  acum 12 ani - 29 August 2012 16:45  

da, se manaca coaja. dar sa fie cartofi cu coaja subtire, nu din aceea groasa, zbarcita.
eu nu curat multe legume de coaja decat daca sunt mai batrane si au coaja mai groasa (dovlecei, vinete la gratar etc).
 

mihaela  acum 12 ani - 29 August 2012 22:28  

sa stii ca le voi incerca cred ca sambata! de cateva saptamani tot incerc retete noi de la tine. sincer, toate mi-au iesit perfect. sotul meu deja se uita la pozele tale si cum mi-a iesit mie. face comparatie. raspunsul lui "chiar ti-a iesit , iubire!". suntem gurmanzi, dar avem noroc ca suntem slabi, deci putem incerca orice! numai retetele care sunt iute nu prea le execut, ptr ca fetele noastre mici (5 si 2 anisori) nu le prea agreaza, in rest ...ce vine la rand! multumim ptr toate retetele.
 

daj  acum 12 ani - 8 Octombrie 2012 13:53  

minunatie!:X :)
 

Adriana  acum 10 ani - 16 Iulie 2014 15:50  

Apoi chiar ca-s super buni! Si gustosi. Si aratosi.
Practic, te poti "juca" la partea de topping-uri dupa cum te "tine" (sau te lasa) imaginatia. ;) Si frigiderul. Sau silueta. ;)
Ioana, multumim din nou! :)
 

Catalina   acum 7 ani - 12 Ianuarie 2017 16:12  

Ioana, draga mea, mi-ar face placere sa faci un subiect separat despre legumele care se pot consuma cu coaja cu tot. De multe ori si mie mi-e mila de morcovi, de exemplu, chiar daca nu sunt din cei noi, sa le curat coaja, pentru ca e curata si subtire, de multe ori. Cartofii noi, da, e ok sa- consumam cu coaja, chiar sunt mai deliciosi asa, dar alte legume... noi, romaniii, nu obisnuim. Eu mai incalc regula, dar cu strangere de inima si in maaare secret :D
 

Ioana  acum 7 ani - 13 Ianuarie 2017 09:32  

Catalina, dintre legumele pe care le poti consuma cu coaja sunt: cartofii, morcovii, dovleceii, castravetii, vinetele. ceapa si usturoiul se pot pune necuratate in supe sau la copt (totusi se va elimina coaja la final). pepenii (rosu sau galben) se pot mura cu tot cu coaja, exact ca si castravetii.

singura regula e ca legumele sa fie mai tinere si sa aiba coaja subtire si sanatoasa. nu vei putea manca coaja unui cartof zbarcit, statut in camara de cine stie cand sau a unui dovlecel batran lasat sa cresca pana devine urias.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...