Condiment toscan

Retete condimente Retete din Italia

Reteta Condiment toscan

Condiment bun la toate: pui, porc (ce ziceti de niste costite?), miel, cartofi, fasole...

Pentru a-l testa, fiindca acum este prima data cand l-am pregatit, am facut niste pulpe de pui cu cartofi in punga. Am preluat ideea de la puiul toscan (pollo alla diavola) si am adaugat 1 lingurita piper negru macinat + 4 lingurite condiment toscan + putin ulei. Am masat cartofii si puiul cu acest amestec, i-am bagat in punga si i-am copt timp de 40 minute la 220C (ultimele 10 minute am desfacut punga).

Ingrediente

30 gr salvie
30 gr rozmarin
1 catapana usturoi
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingura cu varf piper negru boabe
1 lingurita sare

  1. Se rup frunzele de la salvie si rozmarin.
  2. Intr-un mojar se pun: coaja rasa de lamaie, cateii de usturoi si piperul. Se strivesc bine bine cu pistilul. Se pune pasta obtinuta peste verdeturi.
  3. Se adauga sarea si cu un cutit ascutit se toaca totul foarte marunt. Se pun verdeturile in strat subtire pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se usuce timp de 2 zile, intr-o zona cu soare. Daca in acest timp nu se usca complet, le bagati cateva ore in cuptorul incalzit putin si apoi stins.
  4. Se mixeaza verdeturile uscate in masina de cafea si se pastreaza intr-un borcan inchis.

Verdeturi

Verdeturi

Verdeturi tocate

Verdeturi tocate

La uscat

La uscat

Pui toscan cu cartofi in punga

Pui toscan cu cartofi in punga

Comentarii (4)

 

Misu  acum 12 ani - 6 Ianuarie 2012 11:56  

=P~ Pare sa fie foarte gustos , m-ar tenta sa il fac dar din pacate nu am salvie :( :( :( :( :(
 

victotia ciurescu  acum 12 ani - 21 Aprilie 2012 20:16  

:-&
 

delia  acum 11 ani - 30 Martie 2013 21:09  

In loc de salvie si rozmarin proaspat pot sa folosesc varianta uscata si maruntita din comert? se schimba cantitatile retetei?
 

teo  acum 10 ani - 22 Aprilie 2014 09:22  

Condimentele proaspete pot fi inlocuite cu cele uscate folosindu-se doar o treime din cantitatea ceruta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...