Crema de anghinare cu usturoi

Retete aperitive Retete din Italia Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Crema de anghinare cu usturoi

Crema de anghinare in varianta de post! Super buna pe paine sau paste! Veti deveni dependenti de ea. Data viitoare o sa postez varianta lacto-vegetariana.

Ingrediente

4 inimi de anghinare (conservate in ulei sau natur)
1-2 catei usturoi
5-6 linguri ulei masline (neutru la gust; sau ulei de floarea soarelui)
sare mare de mare

  1. Se striveste usturoiul intr-un mojar impreuna cu putina sare mare de mare. Se adauga incet ulei, ca si la maioneza, frecand mereu usturoiul cu pistilul. Veti vedea ca se formeaza o maioneza. Adaugati asa 1-2 linguri de ulei.
    * puteti folosi uleiul in care a fost conservata anghinarea
  2. Se pun inimile de anghinare intr-un mic robotel, se adauga maioneza de usturoi si restul de ulei si inca putina sare. Se mixeaza bine timp de 1 minut pana devine pasta fina. Daca vedeti ca nu se mixeaza ca lumea, opriti robotul, mai adaugati putin ulei si continuati sa mixati.
  3. Se serveste pe felii de paine (crostini) sau ca si sos pentru paste scurte.

Inimi de anghinare din conserva

Inimi de anghinare din conserva

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Simona  acum 12 ani - 2 Martie 2012 12:50  

Yep ! Sa contraatatce mielul !
 

Ioana  acum 12 ani - 2 Martie 2012 13:19  

saracu' miel, devorat de o anghinare :)
 

cecilia  acum 12 ani - 2 Martie 2012 14:15  

Exact de ce am nevoie.Am 3 borcane din Italia si nu stiam cum sa le prepar.Multumesc.
 

MariAna  acum 12 ani - 2 Martie 2012 20:52  

Retete cu quinoa nu incerci? Este foarte laudata si are mai multe proteine decat carnea si e mai sanatoasa. Ar prinde bine in perioada asta de post. Eu am facut simpla, cu sos de soia, dar tu sigur vei reusi minuni. Sunt in perioada "bio", incerc de toate, naut (humus) si linte in toate variantele (salata, tocanita, supa), cous-cous. ;-) Voi incerca si reteta de fata, normal.
 

Mihaela Baciu  acum 12 ani - 7 Aprilie 2012 22:40  

tocmai am facut o salata de leurda si anghinare si acum cautam ce mai pot face cu ea. am gasit-o la auchan, la raionul cu muraturi. o sa incerc neaparat maine crema :)
 

Anca  acum 11 ani - 3 Februarie 2013 15:30  

Excelenta reteta, eu am adaugat si un pic de lamaie, juma de lamaie stoarsa in mana, la o conserva de anghinare, 4 bucati e prea putin, 2 catei de usturoi mari. Pe paine prajita e un deliciu si cu supa crema in loc de cruoane iti lasa gura apa
Mai ai alte retete cu anghinare? Mama mea are probleme cu fierea si anghinarea e recomandata...
 

Miha  acum 11 ani - 2 Martie 2013 12:02  

Am pus un pariu cu sotul meu si tu vei hotari cine castiga. Eu am spus ca in reteta asta se poate folosi numai anghinare din conserva(adica trebuie musai preparata inainte) iar el spune ca se poate folosi si anghinare proaspata.

Ia spune-ne cine castiga?
 

Ioana  acum 11 ani - 2 Martie 2013 17:22  

se poate miha si cu anghinare pe care o fierbi tu, cu conditia sa folosesti doar inimile de la ea, fara frunze.doar astfel iese cremoasa. pentru romania este un pic neproductiv, fiindca anghinarea este tare scumpa si de obicei gasesti anghinare mica care are inimi foarte mici.
 

Miha  acum 11 ani - 2 Martie 2013 18:20  

Deci eu am castigat. El spune ca se poate pune si cruda. Eu i-am spus ca trebuie fie din conserva, fie preparata termic inainte. :D
 

IOCRISS  acum 5 ani - 21 Martie 2019 00:12  

Da, anghinarea e cea mai gustoasa in combinatie cu maioneza si usturoi.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...