Creveti la cuptor cu unt, usturoi si patrunjel

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete la cuptor

Reteta Creveti la cuptor cu unt, usturoi si patrunjel

Toata reteta e in titlu! Plus, se coc sub grill-ul cuptorului, in doar 3 minute. Cronometrati apoi in cat timp dispar de pe platou si veti afla cat sunt de buni ;)

Ingrediente

500 gr creveti medii (cca 25 bucati)
sare, fulgi de chili

Unt aromat

30 gr unt la temp. camerei
1/4 legatura patrunjel
2 catei usturoi

  1. Intr-un mojar se pune patrunjelul tocat si usturoiul cu putina sare si se piseaza bine pana aveti ceva similar cu o pasta. Daca nu reusiti sa striviti usor, picurati 1 lingurita de ulei de masline si continuati sa pisati.
  2. Adaugati untul peste pasta de usturoi si patrunjel si continuati sa pisati pana untul se coloreaz uniform.
  3. Curatati crevetii de cap si coji, lasati doar codita intacta. Despicati apoi fiecare crevete in jumatate pe partea dinspre spate. NU mergeti cu cutitul pana jos, cele doua jumatati trebuie sa ramana legate. Scoateti firisoul negru care se vede in interiorul crevetelui. Doar trageti de el, iese foarte usor.
  4. Asezati crevetii intr-o tava in care sa intre pe un singur strat, la distanta de 2 cm unul de altul. Asezati-i cu partea despicata in sus.
  5. Pe fiecare crevete puneti cate 1/4 de lingurita de unt. Untul ar trebui sa va ajunga la fix pentru cei 25 creveti. Cu dosul linguritei intindeti untul pe toata partea despicata. Presarati putina sare peste tot. Presarati si fulgi de chili.
  6. Intre timp incingeti cuptorul al 250C. Introduceti tava cu creveti pe nivelul 2 de sub grill-ul cuptorului (sa fie tava cam la o palma sub grill).
  7. Mutati cuptorul pe optiunea grill (caldura de sus) si lasati 3 minute, pana crevetii devin albiciosi pe partea despicata si portocalii pe cealalta parte si incep sa se deformeze usor.
  8. Scoateti crevetii pe platou, stoarceti suc de lamaie peste ei si presarati sare grunjoasa de mare. Serviti imediat cu sferturi de lamaie.

Comentarii (4)

 

christina  acum 3 ani - 27 Martie 2021 18:48  

Gustul trebuie så fie f. bun, dar totusi eu nu i-as cresta ca så nu iaså sucul din ei, exact ceea ce imi place cel mai mult indiferent de reteta incercatå. dar pasta din usturoi , påtrunjel...as folosi-o deasupra cred...sau as face crevetii cu sare in cuptor + fulgi de chili si apoi as servi cu pasta respectivå de usturoi...
 

Ioana  acum 3 ani - 30 Martie 2021 16:31  

nu s-au uscat la cuptor asa crestati, timpul de copt e foarte scurt. poti compara cu varianta propusa de tine.
 

christina  acum 3 ani - 30 Martie 2021 18:00  

Multumesc de råspuns. Totusi ar mai fi ceva: ai folosit creveti fierti (roz) sau nefierti (gri) ? Cel putin aici unde tråiesc eu asa se gåsesc congelati: unii roz (fierti in prealabil) sau gri (nefierti...). In RO chiar nu stiu cum se gåsesc.
 

Ioana  acum 3 ani - 30 Martie 2021 19:28  

Cruzi (cei gri) si dimensiune medie sau mare (calibru 40-50 buc / kg), sa nu fie mici.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...