Galuscute de faina

Tehnici in bucatarie

Reteta Galuscute de faina

Galuscute de acest fel face mama la papricas si are o tehnica de mic chinez: aluatul il are pe farfurie care sta pe marginea oalei si cu super rabdare ia bucatele mici cu o lingurita sau furculita si le da drumul in oala. Evident ca eu n-am avut rabdare si o vreme am improvizat folosind o razatoare dar si asa mi-a luat o vesnicie, asa ca solutia sigura si rapida e aici :)

Galuscutele le puteti folosi la papricasul de pui, puiul cu galuste sau cu sos de cascaval.

Ingrediente

2 oua
100 ml apa
2 linguri ulei
200 gr faina
sare

  1. Se bat ouale cu putina sare. Se adauga apa si apoi faina. Apoi am incorporat uleiul. Trebuie sa obtineti un aluat moale dar consistent. Il testati cu o furculita: luati aluat pe furculita si trebuie sa simtit ca aluatul se intinde si nu curge printre dintii furculitei.
  2. Se pune la fiert o oala plina cu apa si 1 lingurita sare. Cand clocoteste asezati deasupra instrumentul pentru format galuscute. Umpleti-l cu aluat si miscati zona mobila, incet. Galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa.
  3. Dupa ce se ridica la suprafata, se lasa sa dea cateva clocote.
  4. Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se arunca in sosul pregatit dinainte.

Aluat pentru galuscute

Aluat pentru galuscute

Asezam intrumentul pe oala cu apa care fierbe

Asezam intrumentul pe oala cu apa care fierbe

Punem aluat in instrument

Punem aluat in instrument

Miscam partea mobila si galuscutele cad in apa

Miscam partea mobila si galuscutele cad in apa

Scurgem galuscutele

Scurgem galuscutele

Comentarii (4)

 

Mariana  acum 14 ani - 30 Mai 2009 21:57  

Eu fac f.des galuscute de faina(si la ciorbe,guias-tu stii ce-i guiasul-supa de rosii,papricas si multe altele ca nu suport orezul in supe mai bine zis nu imi place ca-i schimba gustul!)tot asa le faceam si eu pina ce am fo in Ungaria inainte de R,si mi-am cumparat o chestie pt.galuste,dar sa stii ca nu am folosit-o de mult-ca le fac ca si inainte!!!ha,ha dar s-a largit dispozitivul pilnie si iesea pe linga!poate imi iau din noi unul!sa vad!excelent ca ai postat reteta s-o adopte toata lumea!(a uneori condimentez sau pun si verdeata(patrunjel si marar)depinde lce fac cu ele!Bravo Ioana inspirata mai esti!!!!! =P~ :p =P~ :)
 

Marianne  acum 14 ani - 15 August 2009 19:36  

are cineva reteta de cozonat la aparat de facut paine Moulinex




































/ as vrea sa-mi spui si ce program folosesti, si cand scoti aluatul si il pui in tavite
 

chirac   acum 14 ani - 1 Ianuarie 2010 16:40  

Buuuuuuuuuuun,tare! =P~
 

Andrei  acum 14 ani - 16 Februarie 2010 09:09  

mari figuri mai santeti voi femeile ... cum folositi diminutive de astea pline de dragoste pentru orice .... auzi tu "galuscute" !!!! . Asta asa ca o constatare masculina fata de exprimare ...In rest eu pun in ele in loc de apa , lapte sau smantana subtiata cu apa dar merge si numai cu apa.
Daca vreti sa incercati va propun sa faceti aceste galuscute si in varianta dulce adaugand o lingura sau doua de zahar si putina scortisoara . Cu pastele astfel obtinute puneti la cale o compozitie tip sufleu , cu spuma de oua si dati la cuptor ! Serviti cu smantana dulce si dulceata de fructe de padure sau numai cu coaja de lamaie rasa deasupra . O sa dati clasa tuturor "invitatelor "prin nota ta de originalitate .---sufleu de galuscute !!!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...