Iaurt cu mere, sfecla rosie si nuca

Retete gustari (snack) Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Iaurt cu mere, sfecla rosie si nuca

Cand faceti salata de sfecla, retineti putina sfecla fiarta pentru acest bol cu iaurt, sa vedeti ce bun e.

Ingrediente

4 iaurturi grecesti de 150 gr
100-150 gr sfecla rosie fiarta
100 gr mar (1 mar mai mare e de ajuns)
1.5 linguri miere + 4 lingurite miere
1/2 lamaie
100 gr nuca
scortisoara macinata

Portii: 4

  1. Nuca se prajeste usor la 170C timp de 10 minute. Se freaca apoi intre degete sa cada pielitele de pe samburi.
  2. Intr-un bol se amesteca sfecla si marul dat pe razatoare cu 1.5 linguri de miere si sucul de la 1/2 lamaie (2 linguri).
  3. Se freaca fiecare iaurt bine pana devine cremos si se intinde in 4 boluri sau farfurii adanci.
  4. Se pune in centru cate 1/4 din amestecul de sfecla si mar. Se presara nuca zdrobita sau tocata cu cutitul.
  5. Se mai picura cate 1 lingurita de miere in fiecare bol si apoi se pudreaza usor cu scortisoara.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...