Iaurt cu mere, sfecla rosie si nuca
Retete gustari (snack) Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene
Cand faceti salata de sfecla, retineti putina sfecla fiarta pentru acest bol cu iaurt, sa vedeti ce bun e.
Ingrediente
4 iaurturi grecesti de 150 gr
100-150 gr sfecla rosie fiarta
100 gr mar (1 mar mai mare e de ajuns)
1.5 linguri miere + 4 lingurite miere
1/2 lamaie
100 gr nuca
scortisoara macinata
Portii: 4
- Nuca se prajeste usor la 170C timp de 10 minute. Se freaca apoi intre degete sa cada pielitele de pe samburi.
- Intr-un bol se amesteca sfecla si marul dat pe razatoare cu 1.5 linguri de miere si sucul de la 1/2 lamaie (2 linguri).
- Se freaca fiecare iaurt bine pana devine cremos si se intinde in 4 boluri sau farfurii adanci.
- Se pune in centru cate 1/4 din amestecul de sfecla si mar. Se presara nuca zdrobita sau tocata cu cutitul.
- Se mai picura cate 1 lingurita de miere in fiecare bol si apoi se pudreaza usor cu scortisoara.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email