Maakouda, frittata tunisiana

Retete aperitive Retete de mancaruri cu legume Retete cu ou Retete fara gluten Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Maakouda, frittata tunisiana

Ingrediente modeste pe care probabil le aveti chiar acum in casa transformate intr-o frittata aurie, apetisanta. Aceasta frittata tunisiana este dovada ca ingrediente simple din frigider pot crea ceva cu adevarat delicios.

Ingrediente

5 cartofi medii (cca 850 gr fierti)
2 morcovi mai mari (cca 200 gr fierti)
1 ceapa medie (cca 100 gr)
200 gr mazare congelata
1 legatura mica patrunjel (cca 20 gr)
6 oua
1/2 lingurita turmeric
50 rasnite piper negru
2 lingurite sare
4 linguri ulei (de masline am folosit)

Portii: 6

  1. Cartofii se fierb in coaja pana fruculita intra usor in ei (cca 35-40 minute). In aceeasi oala adaugati si morcovii curatati, dar ii scoateti mai repede (cca 25 minute).
  2. Curatati cartofii de coaja si ii sfaramati in bucati mici intr-un bol incapator. Deasupra adaugati ceapa tocata cubulete marunte. Adaugati patrunjelul tocat fin si condimentele. Amestecati totul usor, cu mana merge cel mai bine, nu veti strivi legumele.
  3. Adaugati mazarea, morcovii tocati cubulete si ouale batute. Amestecati iar usor sa nu strivit legumele.
  4. Intr-o cratita larga (de fonta; de cca 22-25 cm) incingeti bine uleiul. Turnati compozitia in centrul cratitei. Trebuie sa sfaraie intens. Cu o lingura nivelati bine compozitia. Puneti capacul, dati focul la mediu si lasati sa se faca 10 minute.
  5. Intre timp incingeti cuptorul la 170C si introduceti cratita fara capac. Lasati sa se coaca complet, timp de 45 minute, pana frittata e inchegata deasupra si rumena pe margini.
  6. Scoateti frittata din cratita prin rasturnare pe un platou/farfurie larga. Va fi foarte rumena si crocanta. Daca doriti, o puteti servi asa, sau o puteti rasturna inca o data sa ajunga cu partea aurie deasupra.
  7. Se poate felia si servi imediat, in 2 ore e cea mai buna, dar e buna si rece sau reincalzita.

Maakouda in cratita, pe plita

Maakouda in cratita, pe plita

Maakouda rasturnata pe platou

Maakouda rasturnata pe platou

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...