Melcisori cu scortisoara si piersici la cuptor
Retete desert Retete cu fructe
O reteta interesanta cu piersici pe care daca o preparati in forme individuale devine un desert elegant.
Ingrediente
Piersici
1 kg piersici
70 gr zahar
1/2 lingurita scortisoara
sucul de la 1/2 lamaie
Melcisori
200 gr faina
50 gr unt rece + 1 lingura unt
180 ml smantana
4 linguri zahar
2 lingurite praf de copt
un varf cutit sare
1 lingurita scortisoara
- Piersicile le curatati de samburi si le taiati felii subtiri. Le stropiti cu sucul de lamaie, apoi le amestecati cu zahar si scortisoara. Le asezati intr-o tava de 20cm X 25cm si le dati la cuptor la 190C pentru 20 minute.
- In acest timp preparati melcisorii: in robot (mixer) puneti faina, 2 linguri zahar, sarea si praful de copt si mixati cateva secunde. Adaugati untul (50 gr) taiat felii si mixati iar pana obtineti un amestec ca pesmentul. Adaugati smantana si mixati pana se leaga aluatul.
- Intindeti o foaie dreptunghiulara din aluat pe o suprafata tapetata cu folie si data cu faina.
- Topiti lingura de unt ramasa. Ungeti foaia cu el.
- Amestecati restul de 2 linguri zahar cu 1 lingurita scortisoara. Presarati-l pe foaie in mod uniform.
- Rulati foaia pe latura mare (va puteti ajuta de folia de dedesubt) si apoi taiati ruloul obtinut in felii groase de 2 degete folosind un cutit foarte ascutit pe care-l treceti din cand in cand prin apa rece.
- Scoateti piersicile de la cuptor si asezati melcisorii deasupra. Dati din nou la cuptor pentru inca aprox. 40 minute.
- Serviti caldut sau rece.
Introducem piersicile la cuptor
Pregatim aluatul
Intindem foaie si presaram zaharul cu scortisoara
Rulam pe latura mare
Asezam melcisorii pe piersicile fierbinti
Scosi de la cuptor
Melcisori cu scortisoara si piersici la cuptor
Comentarii (11)
Ultimele comentarii
Ioana acum 16 ani - 14 August 2008 14:03
initial am vrut sa fac ceva mai simplu: piersici la gratar scortisoara si sos de vanilie, dar Radu a zis ca "suna gretos" si am schimbat.angela acum 16 ani - 14 August 2008 17:36
pana la proba cntrarie ,a avut dreptate Radu!Ioana acum 16 ani - 14 August 2008 19:03
nu si tu brutus ....angela acum 16 ani - 15 August 2008 12:00
te poti razbuna:cand faci piersicile cu sos de vanilie lui Radu si mie nu ne dai nici macar sa gustam! :pIoana acum 16 ani - 15 August 2008 12:40
buna incercare :p dar oricum Radu nu scapa daca le fac ca el e degustatorul sefAndreea acum 14 ani - 6 Iunie 2010 01:10
Am pregatit si eu desertul insa piersicile s-au ars, cred ca le-am taiat prea subtire si nu le-am supravegheat atent. Melcii au iesit insa deliciosi! Ioana, site-ul tau este un izvor de inspiratie :)A.
oana acum 11 ani - 25 Iulie 2013 14:23
O adevarata delicatesa ... i-am uimit pe toti cu acesta reteta; esti o bucatareasa excelenta ;) :)Annamaria acum 11 ani - 25 August 2013 19:12
mi-a iesit aluatul prea lipicios si a mai trebuit sa pun faina. cred ca a fost din cauza smantanii (12%)... ? si a trebuit sa las melcisorii mai mult sa se coaca. dar inca si asa au fost buni. :) luand in considerare ca aluatul nu contine zahar m-am gandit sa inlocuiesc zaharul si scortisoara cu sunca, cascaval, sos de rosii si oregano si sa nu mai folosesc piersici. am sa incerc in weekend. multumesc pentru reteteCorina acum 10 ani - 26 Iunie 2014 09:19
Buna, Ioana! As vrea sa pregatesc acest dulce pentru weekend (si fiindca ne e pofta de el si mie si lui Bebe de cand am vazut foto), insa am o nelamurire. Smantana este din aceea acra, din care punem la mamaliguta cu branza sau este din aceea lichida care se foloseste la frisca? Multumesc!Ioana acum 10 ani - 26 Iunie 2014 09:22
da, e smantana acra. cand folosesc din cea dulce sau pentru frisca este specificat in reteta.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email