Naut in sos cremos cu unt

Bucataria indiana Retete de mancaruri cu legume Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Naut in sos cremos cu unt

Curry de naut (butter chickpeas) dupa o reteta trimisa de chef Paul Harris. E atat de bun, de aromat, de cremos... nici nu va inchipuiti.

Ingrediente

2 conserve de naut de 400 gr (sau 500 gr naut fiert)
50 gr unt
1 ceapa medie
20 gr ghimbir
4 catei mari de usturoi
50 gr pasta de rosii
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita Garama Masala (am folosit de la Fuchs)
1 lingurita pudra Kashmiri chili (sau 3/4 lingurita boia dulce + 1/4 lingurita pudra de chili)
100 ml smantana dulce (15% grasime)
sare, piper negru

Portii: 3

  1. Se topeste la foc mic untul intr-o cratita cu capac. Se adauga ceapa tocata cubulete si se caleste la foc mic cam 5 minute, pana se inmoaie foarte tare, dar nu o lasati sa se rumeneasca sau sa se arda untul.
  2. Se adauga ghimbirul dat pe razatoarea fina (pasta) si usturoiul strivit si mai caliti 2 minute la foc mic.
  3. Adaugati pasta de rosii si caliti inca 2 minute. Adaugati chimionul, Garam Masala si chili si amestecati pana se omogenizeaza.
  4. Adaugati nautul pe care l-ati scurs si clatit cu apa rece inainte. Amestecati bine sa se acopere de condimente. Presarati sare si rasniti piper negru.
  5. Adaugati smantana si fierbeti 5-10 minute la foc mic, cu capac. Amestecati de cateva ori in acest timp. Gustati de sare.
  6. Serviti curry-ul cald, cu paine indiana.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...