Orez cu legume
Retete garnituri Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Reteta lui Radu. A fost asa fericit ieri cand a aflat ca o postez pe site!
Am atasat pozele cu orezul si legumele pe care le foloseste. Eu prefer aceste legume fiindca nu contin ardei (normal!), in schimb au conopida si ciuperci, deci sunt gustoase. Insa se poate folosi orice combinatie va face cu ochiul, oferta este bogata.
Ingrediente
120 gr orez basmati
350 gr legume asortate congelate (folosesc un amestec de ciuperci, conopida, porumb, morcov si mazare)
1 lingura unt
sare, piper
- Se fierbe orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga legumele congelate. Se soteaza la foc mediu, amestecand des, timp de cca 5 minute. Se verifica legumele sa fie decongelate si fierbinti. Se presara cu sare dupa gust si 2 prize de piper.
- Se adauga orezul scurs peste legume si se amesteca.
Orez cu legume
Comentarii (24)
Ultimele comentarii
anda acum 13 ani - 11 Noiembrie 2011 15:38
Eu nu o am cu orezul ca sa nu vb aiurea dar este foarte bun lam incercat si a iesith o bunatate bravoo Radu!!!!de la tine invata Ioana tine-l pe langa tne :*:*:* =P~ poop dolceclaudiu petrisor soveja acum 12 ani - 27 Decembrie 2011 12:30
asa ceva e delicios la restaurantul balkanic din vancouver in canada gasesti asa ceva. la el se mai adauga o pulpa sau ceva de pui (friptura)milili acum 12 ani - 12 Februarie 2012 07:43
maaaaaaaaaaaaare filosofie!mycaela acum 12 ani - 4 Martie 2012 23:40
woau e super tare orezu lam invatat sal fac in portugalia e sooper dar se pune putin ulei de masline,aici portughezii fac carne cu sos sau pe gratar sa acompanieze...pofta buna;)
adalia acum 12 ani - 17 Aprilie 2012 12:16
:) ;) =P~ imi place foarte mult reteta ,am incercat-o acasa si cred ca mi-a iesit mai buna decat a tabravo oricum
Iulia acum 12 ani - 9 Iulie 2012 19:33
Ma intrebam daca este in regula sa folosim legume proaspete - fierte. Legumele congelate sunt putin scumpe pentru mine.viorica acum 12 ani - 10 Iulie 2012 14:13
Cred ca este mai bine sa fie proaspete! Doar daca nu e sezonul folosim congelate...nu-i asa, Ioana?Ioana acum 12 ani - 10 Iulie 2012 14:19
ba da, doar ca atunci legumele tebuie fierte "al dente" separt. apoi se procedeaza ca in reteta. timpul de preparare va fi mai mare.Wesst Ka acum 10 ani - 24 Iunie 2014 12:37
acuma am facut si eu,foarte buna reteta ms :)Amalia acum 6 ani - 31 August 2018 14:20
Hai sa promovam produsele alimentare romanesti !Sunt producatori de (ex.) legume congelate,care nu folosesc ingrasamant chimic ,sa citim etichetele.
Spor in ceea ce faci !
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email