Paste Caprese

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Paste Caprese

Rosiile cele mai gustoase sunt acum in borcan, busuiocii mei frumosi incep sa fie tristi, cred ca sunt semne ca trebuie sa ne luam ramas bun de la caldura. Pastele acestea ne vor tine de urat pana vara viitoare.

Ingrediente

200 gr paste lungi (tagliatelle, fettuccine)
100 gr rosii cherry marinate in ulei (sau rosii cherry semi-deshidratate/semisecchi in ulei daca le cumparati)
1 bila mozzarella in lichid (cca 125 gr)

Pesto cu nuca

10 gr parmezan razuit
10 gr nuca prajita
1 catel mediu de usturoi
20 gr frunze de busuioc
40 gr ulei de masline
sare

Portii: 2

  1. Se pune apa pentru paste la fiert. Cand fierbe, se adauga busuiocul, se opareste 30 secunde si apoi se scoate rapid si se trece sub jet de apa rece. Se preseaza sa iasa apa.
  2. In apa in care ati oparit busuiocul adaugati pastele si le fierbeti conform timpului de pe ambalaj.
  3. Puneti busuiocul in mini robot sau blenderul vertical impreuna cu restul ingredientelor pentru pesto si mixati pana aveti o pasta cat mai fina. Dregeti de sare.
  4. Intr-o tigaie larga (cca 30 cm) se incing 2 linguri ulei aromat de pe rosii si se adauga si rosiile (le tocati doar daca sunt mari, altfel le lasati intregi). Se soteaza amestecand cand si cand timp de 2 minute.
  5. Scoateti rosiile din tigaie si in locul lor puneti pastele si tot pesto. Amestecati pana pastele absorb uleiul aromat si pestoul (cca 1 minut). Gustati de sare.
  6. Adaugati mozzarella rupta bucati si mai amestecati de cateva ori, cat sa inceapa sa se inmoaie.
  7. Impartiti pastele in 2 farfurii si apoi puneti rosiile deasupra. Serviti imediat.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...