Porc in sos de mustar
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete rapide
Daca doriti o cina rapida aceasta e o reteta potrivita. Carnea fiind taiata foarte subtire se face rapid iar sosuletul e gustos, servit mai ales cu paste.
Ingrediente
350 gr file porc (pulpa)
2 linguri faina
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
putin unt pentru prajit
Sos de mustar
1 ceapa
50 ml vodca (sau vin alb sec)
150 ml smantana
1 lingura plina mustar
sare, piper
Portii: 3-4
- Taiem carnea felii subtiri. Feliile le introducem pe rand intr-o punga si le batem subtiri ca pentru snitele.
- Trecem feliile prin faina amestecata cu sarea, piperul si boiaua. Le scuturam bine sa cada excesul de faina.
- Intr-o tigaie incingem 1 lingura unt si prajim feliile de carne pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte.
* daca nu va incap in tigaie toate feliile o data, prajiti-le in mai multe ture, adaugand putin unt inainte de fiecare tura. - Scoateti carnea prajita pe o farfurie.
- In tigaie caliti ceapa tocata pana se inmoaie si apoi stingeti cu vodca (sau vin). Lasati sa se evapore putin.
- Adaugati smantana si condimentati sosul cu sare si piper. Dupa 1 minut adaugati mustarul, amestecati bine si mai adaugati 1/2 pahar apa. Aduceti la fierbere si asezati carnea in sos. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 5 minute pe fiecare parte. Daca sosul vi se pare ca se ingroasa prea tare in acest timp picurati putina apa.
- Serviti carnea si sosul langa o garnitura de paste.
Batem carnea
Dam feliile prin faina condimentata
Le prajim in unt...
pe ambele parti
Carnea in sosul de mustar
Comentarii (55)
Ultimele comentarii
Ioana acum 11 ani - 15 Decembrie 2012 11:28
cu placere si multumesc si eu pentru incredere si fidelitate.ADRIANA acum 11 ani - 5 Martie 2013 15:54
Este foarte foarte foarte gustos, mersi de reteta ;)Ioana acum 11 ani - 6 Martie 2013 10:23
cu placere ,Adriana.Ramona acum 10 ani - 24 Aprilie 2014 16:34
Smantana dulce se foloseste ? :)Ioana acum 10 ani - 24 Aprilie 2014 16:49
nu, acra/fermentataAna Sas acum 9 ani - 27 Octombrie 2015 15:15
Iti multumesc pt. aceasta reteta extraordinaraaa!!!! =P~ =P~ =P~ O reteta foarte rapida si cu un gust si o savoare demne de restaurant. Am ramas profund impresionata de ce am reusit sa fac. Recomand tuturor.Cristina acum 6 ani - 25 August 2018 15:48
Foarte gustos preparatul. Cel mai bine merge cu orez?. Apropo de smantana, cu smantana pt gatit nu se risca absolut nimic, nu se taie si se poate potrivi consistenta sosului?Dan acum 3 ani - 14 Mai 2021 10:51
... iar sosuletul e gustos, servit mai ales cu paste... Serviti carnea si sosul langa o garnitura de paste
Buna,
Vreau sa-ti spun doua lucruri:
1. Diminutivele, evita-le
2. Pasta nu este niciodata o garnitura. Toparlanii o considera ca atare.
Dan acum 2 ani - 24 Mai 2022 23:17
Te citez:'Serviti carnea si sosul langa o garnitura de paste.'
Pastele nu sunt niciodata garnitura.
Ioana acum 2 ani - 25 Mai 2022 12:34
Stiu ce zici... dar eu inca mananc o data pe saptamana paste pe post de garnitura, ma refer la paste fara sos (doar trase 2 minute la tigaie cu ulei de masline, busuioc, chili si daca merg niste ansoa, capere...). o portie mica de 50 gr / persoana imi aduce cantitatea de carbohidrati ideala pentru o masa de pranz.In recomandarea de aici ar merge o portie mica de orzo sau ceva paste mici (melcisori), nici nu mai trebuie trase la tigaie cu ulei de masline fiindca sosul are deja destula grasime.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email