Rosii umplute cu orez

Retete din Grecia Retete cu legume Retete cu orez Retete de post Retete ieftine Retete la cuptor Retete simple

Reteta Rosii umplute cu orez

Reteta de vara. Se servesc la temperatura camerei.

Ingrediente

6 rosii
150 gr orez cu bob rotund
1 ceapa
1/4 legatura patrunjel
1/4 legatura marar
1 ceapa verde
2 linguri ulei
50 ml ulei extravirgin de masline
sare, piper

  1. Se taie capacel din rosii si se scobesc de miez. Se presara sare si piper in interiorul lor. Pulpa scoasa se mixeaza in robotel.
  2. In cele 2 linguri de ulei incins se caleste ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie se adauga orezul si se prajeste si el cca. 5 minute, pana se rumeneste un pic. Se adauga pulpa rosiilor si se aduce la fierbere. Se trage tigaia de pe foc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga verdeturile (marar, patrunjel, ceapa verde) tocate fin.
  3. Se umplu rosiile cu amestecul de orez, dar nu chiar pana sus pentru a avea loc sa se umfle orezul. Se aseaza capacelul deasupra.
  4. Se aseaza rosiile umplute intr-o tava, astfel incat sa stea aproape una de alta. Se toarna 3/4 cana de apa fierbinte in tava. Se toarna uleiul de masline, avand grija sa curga si peste rosii. Se presara rosiile cu sare deasupra.
  5. Se da tava la cuptor, la 220C pentru 50 minute (pana orezul e fiert; pentru siguranta verificati dupa acest timp). Cand se scot din cuptor se stropesc cu sosul din tava.
  6. Se lasa sa se racoreasca. Se servesc la temperatura camerei.

Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

jane doe  acum 13 ani - 10 August 2011 22:36  

=P~
exceptional pentru vreme calduroasa.
multumiri!
 

Danilela  acum 12 ani - 4 Iulie 2012 12:29  

Reteta e foarte usoara am virsta de 12 ani si am putut prepara rosii umplute cu orez cred ca nu va fi dificil pentru un adult
 

adriana trif  acum 12 ani - 25 August 2012 18:24  

foarte usoara si foarte gustoasa...sigur am sa o repet...;) ;)
 

angela  acum 12 ani - 12 Septembrie 2012 00:36  

e foarte gustos sa incercati sa mai adaugati menta si suc de lamie :p
 

Flavius  acum 11 ani - 30 Decembrie 2012 18:44  

Rosile sunt in cupor!Daca o sa fie si asa de gustoase cum miros , cu siguranta o sa mai prepar :D =P~ =P~ =P~ =P~ La multi ani 2013 :)
 

Loredana  acum 11 ani - 27 Octombrie 2013 11:24  

Eu acuma le-am pregatit , dar nu sunt sigura de ceva :D Orezul trebuie fiert inainte sa il amestecam cu sosul de rosii :D
 

Ioana  acum 11 ani - 28 Octombrie 2013 14:21  

nu, la pct. 2 se pune orezul nefiert.
 

cocu sandica  acum 7 ani - 16 Iulie 2017 14:53  

super delicioasa reteta si usoara
 

Georgi  acum 5 ani - 28 Septembrie 2019 23:06  

Aceasta reteta este foarte populara in Grecia. As avea ca completare faptul ca in aceasta compozitie sa puneti usturoi si menta. Pare ciudat insa aceste 2 ingrediente dau un gust foarte bun. Printre rosii puteti pune si cartofi taiati. Ulei de masline presarat deasupra rosiilor si cartofilor si la cuptor. Eu nu adaug apa. Ele trebuie sa iasa rumenite. Pofta buna!
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Septembrie 2019 08:17  

merci Georgi! Incercam si cu usturoi si menta. Menta mai pun, dar usturoi nu.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...