Rulou urias cu scortisoara
Cand esti singura din casa care manaca scortisoara... de ce sa faci 12 rulouri mici cand poti face unul cat roata de rezerva?
Ingrediente
Aluat
450 gr faina alba 000
120 gr lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata
50 gr zahar
2 oua mici
o priza buna de sare
50 gr unt topit
Tangzhong
30 gr faina alba 650 (BL55)
150 gr apa
Umplutura
125 gr unt moale (la temp. camerei)
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat (bourbon)
2 lingurite rase scortisoara macinata
Glazura
200 gr crema de branza
40 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat
- Pentru aluat se incepe cu tangzhong: se amesteca faina si apa intr-o craticioara si se pune pe foc, amestecand mereu cu un tel, pana obtineti o crema groasa, ca o pasta (cca 2 minute). Se pune pasta in robotul/masina depaine.
- Intr-o cana se pune drojdia, o priza de zahar si laptele caldut. Se lasa 10 minute la loc cald (eu o pun langa ochiul pornit al plitei), pana face spuma deasupra. Se toarna aceasta maia peste tangzhong.
- Se adauga apoi in bolul de framantare si ouale, untul topit, faina, zaharul si sarea. Se framanta timp de 8 minute in robot (sau o tura in masina de paine).
- Scoateti aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si lasati la crescut la loc cald (in cuptor la 30C il pun) timp de 1 ora.
- Pentru umplutura, frecati untul cu zaharul si scortisoara.
- Scoateti aluatul pe masa de lucru data cu faina. Il intindeti foaie de 40 cm x 50 cm, cat mai egal ca si grosime.
- Ungeti foaia cu un strat egal de unt aromat. Untul se intinde mai usor folosind o spatula sau latul unui cutit de masa.
- Rulati strans pe latura de 50 cm. Prindeti apoi rulou de capete, il ridicati si trageti usor. Veti simti ca se intinde sub propria greutate. Trebuie sa il aduceti la aprox 70 cm.
- Taiati ruloul in doua pe lungime.
- Tapetati o tava rotund inalta (23 cm diametru si minim 8 cm inaltime) cu hartie de copt pe fund si ungeti marginile cu putin ulei.
- Luati o jumatate de rulou si incepand din mijocul tavii il incolaciti sub forma de melc, avand grija ca taietura sa ramana mereu in sus. Continuati cu al doilea rulou de unde s-a terminat primul. Daca ramane rulou dupa ce ati umplut tava, il taiati cu un cutit (mi-au ramas cam 3 cm de aluat).
- Introduceti tava intr-o punga de plastic si lasati ruloul la crescut la loc caldut (de data asta le asez langa caloriferul fierbinte) timp de 1 ora. In acest timp incingeti cuptorul al 200C.
- Introduceti tava in cuptor si imediat setati cuptorul la 180C. Coaceti ruloul timp de 30-35 minute, pana e rumen placut deasupra.
- Scoateti ruloul din tava si il transferati cu grija pe platoul de servire.
- Frecati bine crema de branza cu zahar pana e omogena si usor mai moale. Intindeti crema pe rulou. Presarati deasupra cata scortisoara doriti, folosind o sita fina.
Ruloul format in tava
Ruloul copt
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email