Salata de cruditati japoneza

Retete asiatice Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple Retete salate

Reteta Salata de cruditati japoneza

Invariabil, aceasta este perioada din an in care incepe dorul de cruditati, de salate.

Ingrediente

120 gr salata iceberg
40 gr morcov
40 gr varza rosie
100 gr castravete (1/2 castravete lung)
100 gr ridichi rosii (1 legatura; cca 5-6 ridichi)
1 lingurita sare (8-10 gr)
1/2 lingurita zahar (5 gr)

Dressing

1 lingurita ulei neutru
1 lingurita ulei de susan prajit
1 lingurita sos de soia slab sarat (sau tamari pentru versiunea fara gluten)
3 lingurite otet de orez

Portii: 2
Calrorii:
156 in total

  1. Se taie salata iceberg fasii. Morcovul se taie si el fasii subtiri cu curatatorul de legume sau se da pe razatoare. Varza se taie fideluta fina. Castravetele si ridichile se taie felii subtiri, folosind aceasta razatoare. Se pun toate legumele intr-un bol incapator.
    * pentru rapiditate puteti folosi ca baza acest amestec de legume gata taiate in punga (contine iceberg, morcov si varza), la care mai adaugati doar castravete si ridichi.
  2. Se adauga sarea si zaharul si se amesteca, framantand usor legumele. Se acopera legumele cu folie de plastic se se preseaza cu mana, apoi se aseaza deasupra un bol cu o greutate (am folosit o punga de orez de 1 kg). Ideea e ca legumele sa fie presata cat vor sta la frigider.
  3. Se introduce bolul la frigider cca 1 ora. Dupa acest timp se storc legumele in pumn sau in tifon daca pregatiti cantitati mai mari. Veti vedea ca iese destul de mult lichid din ele.
  4. Se adauga ingredientele pentru dressing peste legume si se amesteca usor. Gustati si verificati daca doriti mai mult otet.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...