Salata marocana de sfecla rosie
Retete arabesti Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete salate
O salata dulce-acrisoara, foarte sanatoasa si aspectuoasa.
Ingrediente
2 sfecle rosii
2 linguri ulei (de masline)
1/2 lamaie
1 catel usturoi (sau 1/2 ceapa)
1/4 legatura patrunjel (sau coriandru, daca va place)
1 varf lingurita chimion macinat
sare, piper, chili
- Se fierbe sfecla rosie curatata de coaja in multa apa cu sare pana intra furculita usor in ea. Se lasa sa se racoreasca, apoi se taie cubulete.
- Se striveste usturoiul (sau se toaca ceapa marunt). Se stropeste cu 1 lingura suc de lamaie si se lasa sa stea 10 minute. Se adauga uleiul si se amesteca pana devine ca o emulsie.
- Se presara sfecla cu sare, piper, chili si chimion. Se amesteca usor.
- Se toarna dressingul si se amesteca iar usor.
- Se adauga patrunjelul tocat fin si se stoarce restul de suc de lamaie. Se amesteca usor si se gusta de condimente.
- Se lasa sa stea 1 ora sa se amestece gusturile, apoi se poate servi cu felii de lamaie alaturi pentru cine o doreste mai acrisoara.
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
roxana [laptop news] acum 12 ani - 24 Februarie 2012 14:22
Arata delicios... si deja ma gandesc sa cumpar sfecla in drum spre casa.deci, da... mi-ati facut pofta!
MariAna acum 12 ani - 24 Februarie 2012 19:48
La fix reteta asta, am trei sfecle coapte care asteapta. Eu faceam o salata simpla, cu ulei, putina sare si zeama de lamaie, dar tot ce-i nou e mai bun. :-)Hotea Simona-Adina acum 12 ani - 27 Februarie 2012 13:39
Minunata salata noastra ! N-am pus usturoi, poate ca n-a fost marocana din cauza asta :( , dar...cui ii pasa ? ;)Cathy acum 12 ani - 1 Martie 2012 15:56
Buna si la multi ani de 1 Martie! Iti doresc o primavara frumoasa si plina de retete gustoase!Spune-mi te rog daca aceasta reteta merge si cu sfecla cruda data pe razatoare.
Cu ce as putea inlocui chimionul? (este singurul ingredient care imi lipseste si tare mi-ai facut pofta)
Ioana acum 12 ani - 1 Martie 2012 18:22
pune in dressing niste suc de portocale (cateva linguri). si atunci pune mai putin suc de lamaie.Emanuela acum 12 ani - 9 Martie 2012 10:11
Vot! E delicioasa, foarte fresh si a placut tuturor. Singura chestiune: data viitoare o voi taia in cateva bucati inainte de a o pune la fiert. Daca nu astepti muult si bine.toni acum 12 ani - 8 Iulie 2012 02:41
Fac foarte des salata de sfecla, dar fara lamaie si usturoi, o sa incerc cu usturoi, dar cu chimen.Eu coc sfecla la cuptor, ma rog, nu in perioada asta, ca sa nu se piarda nimic din ea. O asezonez cu otet balsamic rosu, ii da o aroma speciala. O pastrez in borcane la frigider, ca nu are timp sa stea prea mult, iar sucul ramas il folosesc la ciorba de sfecla cu ciuperci...
Noru Bogdan Hutu acum 12 ani - 25 Octombrie 2012 17:12
cumparati chimionul macinat din magazinele arabesti, daca luati de la Fuchs, este chimen, si are alt gust. Va spun asta pt. ca folosesc condimente arabesti. Este diferenta intre chimen si chimion. Arabii ii spun 'camun'Mariana acum 9 ani - 18 Noiembrie 2015 14:48
Sfecla rosie e mult mai buna daca o coaceti in cuptor. Ramin toate vitaminele in ea nu ies in apa. ;)Ioana acum 9 ani - 18 Noiembrie 2015 14:51
asa e! sau fiarta in coaja, pe abur. si asa iese foarte buna.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email