Steak de vita cu mustar si rozmarin

Retete de mancaruri cu carne Retete simple Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Steak de vita cu mustar si rozmarin

Reteta care mi-a facut weekendul mai usor. Un steak picant, aromat pe care l-am asortat cu un piure picant (cu hrean) si o salata dulce de sfecla rosie coapta.

Cateva locuri de unde cumpar carne de vita:

  • Cora: taieturi proprii bune de vita romaneasca; avantajul e pretul foarte bun; dezavantajul e ca nu gasiti tot timpul orice bucata doriti, trebuie sa aveti rabdare si sa mergeti des
  • Carrefour: din gama Gurmand Apetit, vita maturata; taieturi bune in portii mici (1-2 steakuri / caserola); preturi usor mai mari decat la Cora; avantajul e ca se gaseste mai tot timpul
  • Metro: carne foarte buna, poate cea mai buna, import Argentina, Brazilia; dezavantaj: e scumpa si se vinde doar in bucati mari

Ingrediente

2 bucati steak de vita (cca 2 - 2.5 cm grosime; acum am folosit steak maturat New York, dar am folosit marinata si la steak bavette)
piper negru, fulgi de chili

Marinata

1 lingura rasa mustar
1 lingura sos de soia
1 lingura ulei
1 lingura suc de lamaie
1 catel de usturoi strivit
1 fir mic rozmarin (frunzulitele tocate)

Portii: 1-2

  1. Se amesteca ingredientele pentru marinata si se maseaza bine steakurile cu ea. Se lasa la frigider timp de 4 ore.
  2. Se scot steakurile, se scurge excesul de marinata si se aseaza pe o farfurie sa revina la temperatura camerei (cca 15-20 minute). Se presara cu piper negru proaspat macinat si fulgi de chili.
  3. Se incinge o tigaie grill (fara grasime) la foc maxim, timp de 5 minute.
  4. Se aseaza steakurile in tigaie, se da focul la mediu si se frig 3 minute pe prima parte si 2 minute pe a doua parte (pentru medium). Apoi se prind cu un cleste si se trec si marginile pe gratar (cam 15 secunde).
  5. Se aseaza steakurile facute pe o farfurie, se presara cu frunzulite de rozmarin si se aseaza un cubulet de unt deasupra fiecarei bucati. Se lasa sa stea 5-10 minute inainte de servire.
  6. Se serveste cu piure de cartofi cu hrean si cuburi de sfecla fiarta/coapta.

Steak-uri scoase din marinata

Steak-uri scoase din marinata

Comentarii (4)

 

olga  acum 8 ani - 7 Septembrie 2015 12:08  

OMG!!! Thats a fantastic start.
:)
 

Maria  acum 8 ani - 7 Septembrie 2015 21:22  

O minunatie!
 

Simona  acum 8 ani - 7 Septembrie 2015 22:21  

Perfect merge carnea de vita la grata cu salata de sfecla! Una din combinatiile care ne place cel mai mult. De-abia astept sa-ncerc marinata ta!
 

Ioana  acum 8 ani - 8 Septembrie 2015 09:49  

totul, de la vita, rozmarin, hrean pana la sfecla se potriveste bine. desi reteta e simpla, combinatia e cea care face reteta interesanta.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...