Termometru pentru friptura

Ustensile utile in bucatarie

Reteta Termometru pentru friptura

Termometrul se utilizeaza pentru a stabili temperatura din interiorul unei fripturi. Mai ales daca sunteti la prima friptura sau daca pregatiti pentru prima data un anumit tip de carne, acesta va va fi de mare ajutor. Il puteti utiliza cu succes la pregatirea fripturii de miel, a puiului sau curcanului la cuptor etc. fara sa va mai ingrijorati daca carnea e facuta sau nu in interior. Termometrul se introduce in cea mai groasa parte a fripturii, intr-o zona fara os sau grasime multa.

Temperaturi orientative pentru diferite tipuri de carne:

Miel si vitel

in sange - 60-65C
mediu - 65-70C
bine facuta - 70-75C

Porc

mediu - 65-70C
bine facuta - 70-75C

Pui, curcan, gasca, rata (intregi) - 80C

Termometru electronic

Termometru electronic

Comentarii (7)

 

daiana  acum 14 ani - 26 Martie 2010 13:47  

Ne spui si pe unde il gasim?
 

lira  acum 14 ani - 26 Martie 2010 13:57  

In Cluj unde se gaseste un astfel de termomentru?
 

Ioana  acum 14 ani - 26 Martie 2010 14:36  

eu l-am luat din Domo, cel din Polus si am dat cam 25 lei pe el

daca dati search pe google dupa "Termometru pentru friptura" veti gasi si alte modele chiar si digitale...
 

lira  acum 14 ani - 1 Aprilie 2010 21:52  

ai reusit sa probezi termometrul? am luat si eu unul, dar inca nu l-am pus la treaba :)
 

Ioana  acum 14 ani - 2 Aprilie 2010 12:05  

nu l-am incercat inca pe fripturi, dar l-am infipt in diferite mancaruri sa vad daca misca acul, ce temperaturi arata... m-am jucat un pic
 

monica  acum 13 ani - 4 Martie 2011 00:53  

Ioana il pui in friptura in cuptor ?
 

Ioana  acum 13 ani - 4 Martie 2011 09:44  

nu il las in friptura. verific doar in zona cea mai groasa si il scot. ar fi bine sa il lasi acolo, dar cum nu sunt sigura de calitatea lui si cum rezista la temp. mari timp indelungat, nu am indraznit sa-l las.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...