Cum se aleg si se pastreaza castravetii

Tehnici in bucatarie

Reteta Cum se aleg si se pastreaza castravetii

Cand cumpar castraveti de gradina pentru salata sunt atenta la urmatoarele detalii:

  1. sa fie tari; daca sunt culesi de mai multe zile si tinuti in caldura se inmoaie.
  2. sa aiba tepi; castravetii de gradina cruzi si proaspat culesi au niste tepi aspri pe care ii simti usor cand pui mana pe ei
  3. daca unii dintre ei au si restul de floare atunci e clar ca sunt proaspeti sau au fost bine pastrati
  4. prefer castraveciorii mici, fiindca au seminte mult mai putine si mai mici;

Pastrare

Am facut un test timp de 7 zile, in care am folosit castraveti foarte proaspeti si 3 variante de pastrare:

- 1 punga castraveti in punga de plastic, in lada frigiderului (10C);
- 1 punga castraveti inveliti in servetele de hartie, apoi pusi in punga de plastic si tinuti in lada frigiderului (10C);
- 1 punga castraveti in punga de plastic la temperatura camerei (22-24C), dar feriti de soare;

Banuiti care au rezistat mai bine? De departe cei tinuti la temperatura camerei!

Primii s-au inmuiat cei tinuti la frigider si inveliti in servetele (dupa 4 zile erau moi la capatul mai subtire).
Apoi cei la frigider in punga (dupa 5 zile erau usor moi in partea subtire).
Cei tinuti la temperatura camerei erau ok dupa 7 zile.

Concluzie: cel mai bine se pastreaza castravetii intr-o punga de plastic cu fermoar, intr-o camara racoroasa (sau o zona in care sunt feriti de soare); doar cand e extrem de cald, ii tineti intr-o punga de plastic, in sertarul de legume al frigiderului.

Comentarii (1)

 

Vio  acum 8 ani - 26 Iunie 2015 12:34  

Draga Ioana, incearca sa folosesti si folie aluminiu, este ideala nu numai pt castraveti, dar si pt: ardei, dovlecel, praz, telina tulpina/radacina, lamai, este minunata!!! Intr-adevar castravetii ii pun pe al doilea raft al frigiderului unde temperatura nu este atata de scazuta. Restul legumelor in cutia pt legume. Respect pt tot ceea ce faci!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...