Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Nu-i asa ca arata ca pastele? Ideea e din revista NY Times. Am pregatit doar o portie pentru mine intr-o mica pauza intre o salata de cartofi si pus dulceata de prune pentru iarna... un pranz rapid ca sa nu lesin de foame langa aragaz.
Ingrediente
1 dovlecel mic
3 fire patrunjel
3 fire marar
1 catel mare usturoi
sare, piper, chili
1 lingurita ulei masline
1 lingura parmezan
Portii: 1
- Taiati dovlecelul felii lungi si subtiri folosind aparatul de curatat legume. Taiati fasii pana ajungeti la mijlocul dovlecelui, la partea cu seminte. Aceasta nu se foloseste. Sarati dovlecelul.
- Ungeti o tigaie teflonata cu ulei, striviti catelul de usturoi si adaugati fasiile de dovlecel. Caliti pentru 3-5 minute.
- Adaugati verdeturile tocate, amestecati rapid, dregeti de sare si piper si chili daca doriti.
- Serviti imediat, presarat cu parmezan.
Taiem dovlecelul fasii
Il sotam cu usturoi si apoi adaugam verdeata
Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi
Comentarii (27)
Ultimele comentarii
ionela acum 14 ani - 28 Iulie 2010 11:18
am incercat si eu sunt foarte buni.e buna reteta in special pt vegetarieni ;) ;) ;)alis acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 11:54
au fost deliciosi...dar am doua nelamuriri...1. dupa ce saram dovlecelu, lasa apa: dupa ce aruncam apa, mai trebuie storsi cumva?; 2. eu stiam ca nu se folosesc semintele de la dovlecei deloc in mancare(indiferent ca sunt fierti, prajiti sau la cuptor)... vad ca tu numai aici ai aruncat mijlocul, in rest il folosesti. Care este explicatia? cand si de ce aruncam miezul? xxxIoana acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 11:58
1. le poti absorbi cu un servetel dupa ce lasa apa, dar nu trebuie stoarse.2. aici am aruncat miezul fiindca am inceput sa-l tai felii extra-subtiri pe lung. astfel cand ajungi la miez vei avea doar felii cu seminte care nu sunt nici aspectuase nici gustoase cu atatea seminte.
nu arun semintele cand tai dovlecelul rondele sau felii pe lung groase. atunci vei avea putine seminte per felie, deci nu le vei simti, nu sunt deranjante.
flory acum 12 ani - 30 Iunie 2012 16:52
.....bunà...chiar acum am terminat de mîncat dovleceii àstia deliciosiiiiiii..........mercioana acum 12 ani - 28 Octombrie 2012 10:29
sincer....n-am crezut ca pot fi asa de buni. Clar mai fac. :) Super reteta!Diana acum 11 ani - 29 Mai 2013 16:28
Foarte bun! Mi-a scapat mie putin mai multa sare decat ar fi trebuit, dar am devorat tot :) Multumesc!Liana acum 11 ani - 28 Iunie 2013 20:11
nebunieeeeeee =P~ ! la sfarsit am ras cas de oaie (in loc de parmezam) si am mai invartit un pic pe acolo. Cand servesti, se intinde asa fain ca la piza ! Multumesc Ioana ca am mai mancat odata asa de bine "din cauza" ta ! Sa-ti dea D-zeu sanatate si mai fa-ne rost de retete din astea instant ! ;)Teododa acum 10 ani - 21 Februarie 2014 20:11
am facut o prtie, i-am mancat cu pofta, m-am ridicat de la masa si am mers sa mai fac inca una :) In timp ce scriu comentariul savurez tura a douazabet acum 9 ani - 14 Iunie 2015 09:00
Arata sezational trebuie sa o incerc ,am crezut ca sint paste am mincat mincare de dovlecei dar nu asa cind fac o postezRodica acum 3 ani - 16 Octombrie 2021 13:17
Acu jumatate de ora am descoperit reteta,am facut-o,si am si mancat-o,foarte buna,multumesc pentru retetaLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email