Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Nu-i asa ca arata ca pastele? Ideea e din revista NY Times. Am pregatit doar o portie pentru mine intr-o mica pauza intre o salata de cartofi si pus dulceata de prune pentru iarna... un pranz rapid ca sa nu lesin de foame langa aragaz.

Ingrediente

1 dovlecel mic
3 fire patrunjel
3 fire marar
1 catel mare usturoi
sare, piper, chili
1 lingurita ulei masline
1 lingura parmezan

Portii: 1

  1. Taiati dovlecelul felii lungi si subtiri folosind aparatul de curatat legume. Taiati fasii pana ajungeti la mijlocul dovlecelui, la partea cu seminte. Aceasta nu se foloseste. Sarati dovlecelul.
  2. Ungeti o tigaie teflonata cu ulei, striviti catelul de usturoi si adaugati fasiile de dovlecel. Caliti pentru 3-5 minute.
  3. Adaugati verdeturile tocate, amestecati rapid, dregeti de sare si piper si chili daca doriti.
  4. Serviti imediat, presarat cu parmezan.

Taiem dovlecelul fasii

Taiem dovlecelul fasii

Il sotam cu usturoi si apoi adaugam verdeata

Il sotam cu usturoi si apoi adaugam verdeata

Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Dovlecei la tigaie cu usturoi si verdeturi

Comentarii (27)

 

Ultimele comentarii

ionela  acum 13 ani - 28 Iulie 2010 11:18  

am incercat si eu sunt foarte buni.e buna reteta in special pt vegetarieni ;) ;) ;)
 

alis  acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 11:54  

au fost deliciosi...dar am doua nelamuriri...1. dupa ce saram dovlecelu, lasa apa: dupa ce aruncam apa, mai trebuie storsi cumva?; 2. eu stiam ca nu se folosesc semintele de la dovlecei deloc in mancare(indiferent ca sunt fierti, prajiti sau la cuptor)... vad ca tu numai aici ai aruncat mijlocul, in rest il folosesti. Care este explicatia? cand si de ce aruncam miezul? xxx
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 11:58  

1. le poti absorbi cu un servetel dupa ce lasa apa, dar nu trebuie stoarse.

2. aici am aruncat miezul fiindca am inceput sa-l tai felii extra-subtiri pe lung. astfel cand ajungi la miez vei avea doar felii cu seminte care nu sunt nici aspectuase nici gustoase cu atatea seminte.

nu arun semintele cand tai dovlecelul rondele sau felii pe lung groase. atunci vei avea putine seminte per felie, deci nu le vei simti, nu sunt deranjante.
 

flory  acum 11 ani - 30 Iunie 2012 16:52  

.....bunà...chiar acum am terminat de mîncat dovleceii àstia deliciosiiiiiii..........merci
 

oana  acum 11 ani - 28 Octombrie 2012 10:29  

sincer....n-am crezut ca pot fi asa de buni. Clar mai fac. :) Super reteta!
 

Diana   acum 10 ani - 29 Mai 2013 16:28  

Foarte bun! Mi-a scapat mie putin mai multa sare decat ar fi trebuit, dar am devorat tot :) Multumesc!
 

Liana  acum 10 ani - 28 Iunie 2013 20:11  

nebunieeeeeee =P~ ! la sfarsit am ras cas de oaie (in loc de parmezam) si am mai invartit un pic pe acolo. Cand servesti, se intinde asa fain ca la piza ! Multumesc Ioana ca am mai mancat odata asa de bine "din cauza" ta ! Sa-ti dea D-zeu sanatate si mai fa-ne rost de retete din astea instant ! ;)
 

Teododa  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 20:11  

am facut o prtie, i-am mancat cu pofta, m-am ridicat de la masa si am mers sa mai fac inca una :) In timp ce scriu comentariul savurez tura a doua
 

zabet  acum 8 ani - 14 Iunie 2015 09:00  

Arata sezational trebuie sa o incerc ,am crezut ca sint paste am mincat mincare de dovlecei dar nu asa cind fac o postez
 

Rodica  acum 2 ani - 16 Octombrie 2021 13:17  

Acu jumatate de ora am descoperit reteta,am facut-o,si am si mancat-o,foarte buna,multumesc pentru reteta
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...