Paste cu crema de dovlecei

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete de post Retete ieftine Retete simple

Reteta Paste cu crema de dovlecei

In sfarsit acasa! Ce buna e mancarica facuta de propriile manutze! Ca sa-mi intru in ritm am inceput cu o reteta simpla care sigur va fi pe placul celor care apreciaza taiteii cu varza. Crema de dovlecei o mai puteti folosi la sandwichuri.

Ingrediente

700 gr dovlecei (2 dovlecei)
1 ceapa mare
200-250 gr paste scurte (sau taietei lati)
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 2-3

  1. Se dau dovleceii pe razatoare. Se toaca ceapa.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga dovleceii si se calesc pana se inmoaie foarte bine, mai pe romaneste pana se terciuiesc foarte tare, cca 20-25 minute. In primele 10 minute vor fi mai aposi si ii puteti cali la foc mediu amestecand din cand in cand, dar dupa ce se evapora apa de pe ei, dati focul aproape la mic ca sa nu se arda. Cand sunt fierti se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (eu am pus mai mult piper, cam 1/4 lingurita, ca sa contrabalanseze dulceata dovleceilor).
  3. In acest timp se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se retin 100 ml din apa in care au fiert pastele.
  4. Dovleceii se mixeaza in robot pana devin crema. Se pune crema la loc in tigaie si se adauga apa de pe paste. Se amesteca.
  5. Se adauga pastele scurse peste crema de dovlecei si se amesteca. Dregeti de sare.
  6. Se servesc presarate cu piper sau cu parmezan.

Crema de dovlecei

Crema de dovlecei

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

monika  acum 12 ani - 2 Iunie 2011 13:31  

bine ai venit acasa ioana
sa inteleg ca nu a fost foarte pe placul tau mancarurile de pe unde ai fost, sau doar iti era dor sa gatesti ceva in minunata bucatarie :)
 

Ioana  acum 12 ani - 2 Iunie 2011 14:01  

mi-a fost si dor de bucataria mea, dar mancarea in zona Moeciu Bran e cam grasa si in astea doua saptamani am ravnit la ceva mai diversificat. ce mi-a ramas in minte e un bol cu muraturi foarte bune si niste ciorbite bune din Bran.
 

Simona  acum 12 ani - 2 Iunie 2011 16:34  

...si cu, bineinteles, ma-rar !... Ha ! :p
Bine-ai revenit, spre rasuflarea noastra usurata!... :) :) :)
 

roxana  acum 12 ani - 3 Iunie 2011 16:15  

Ne bucuram din suflet ca ai revenit!
 

Ioana  acum 12 ani - 3 Iunie 2011 17:26  

si eu! :)
 

mihaela munteanu  acum 12 ani - 7 Iunie 2011 12:30  

foarte bune pastele......eu am mai adaugat si putina boia dulce si pasta de tomate....usor de facut si fff gustos!
 

Felicia  acum 12 ani - 28 Iunie 2011 22:18  

:) trebuie sa-i incerc,imi plac dovleceii..
 

ioana  acum 12 ani - 23 Iulie 2011 13:04  

foarte bna imi place si ceapa se mixeaza impreuna cu dovleceii? ;) =P~
 

Ioana  acum 12 ani - 8 August 2011 14:20  

dovleceii si ceapa se mixeaza impreuna.
 

maria   acum 12 ani - 30 Decembrie 2011 18:51  

arata delicios, dar daca nu am robot in care sa mixez dovleceii nu mai pot sa fac reteta?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...