Pad Thai cu pui

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu paste Retete cu carne de pui

Reteta Pad Thai cu pui

Dupa aceasta salata, cred ca am inceput sa simt ritmul aromelor tailandeze: o simfonie de dulce, sarat si acrisor. Asa ca ieri am creat propriul meu Pad Thai, propria mea simfonie tailandeza.

Ingrediente

200 gr piept de pui
120 gr taietei lati de orez
30 gr arahide prajite (pot fi sarate)
2-3 oua

Pasta aromatica

15 gr ghimbir razuit pasta
2 catei foarte mari de usturoi
1 ardei iute rosu
5 fire patrunjel
5 frunze mari busuioc (sau menta)
3 linguri ulei (neutru; floarea soarelui, avocado, samburi de struguri)
sare

Sos

2 lime (sa obtineti 4 linguri de suc)
2 linguri sos de peste
1 lingura sos de soia sarat
1 lingura zahar

Portii: 2
Calorii: 722 cal /portie
Proteina: 40 gr / portie

  1. Se prepara sosul, amestecand toate ingredientele intr-o cescuta pana zaharul e dizolvat complet.
  2. Se prepara pasta aromatica, mixand totul cu blenderul vertical sau intr-un robot mic.
  3. Pieptul de pui se taie fasiute mici, cat o imbucatura sau chiar mai mici. Arahidele se strivesc pulbere intr-un mojar. Bateti bine ouale cu putina sare.
  4. Intr-o oala se aduce apa cu sare la fierbere. Se pun taietetii si se fierb 3 minute din acel moment. Se scurg, se trec sub jet de apa si apoi iar se scurg scuturand strecuratoarea bine pana vedeti ca nu mai curge apa din ei. Se taie in cateva locuri cu o foarfeca, astfel vor fi mai usor de amestecat in tigaie si de mancat.
  5. Se incinge bine o tigaie larga/wok (cca 28 cm diametrul). Se picura 1 lingura de ulei si apoi se adauga fasiile de pui. Se soteaza, amestecand des doar pana culoarea se schimba peste tot si nu se mai vede roz. Se presara putina sare in timp ce sotati.
  6. Se scoate puiul din tigaie si in locul lui se pune pasta aromatica. Se soteaza 1-2 minute, amestecand des pana vedeti ca uleiul se separa. In acel moment adaugati inapoi puiul si mai sotati impreuna 1 minut.
  7. Adaugati taieteii si sotati totul 1 minut. Adaugati sosul si coaja rasa de la 1/2 lime si sotati in continuare 2 minute, pana taieteii absorb lichidul.
  8. Adaugati pudra de arahide si amestecati pana se uniformizeaza. Gustati taieteii de sare si suc de lime.
  9. Trageti tigaia de pe foc si turnati ouale batute peste taieteti. Amestecati continuu 1 minut, ca sa aiba timp ouale sa se gateasca.
  10. Serviti imediat cu sferturi de lime, felii de ardei iute sau/si ceapa verde.

Comentarii (2)

 

Oana.P.  acum 2 luni - 3 Martie 2024 11:53  

Foarte gustos. Singura problema pe care o am cu reteta asta este marirea cantitatii: se schimba putin rezultatul cand ai ingrediente mai multe in cratita/wok etc. Altfel, faina reteta.
 

Ioana  acum o luna - 4 Martie 2024 13:41  

Ai observat bine ca rezultatul se schimba cand e prea multa cantitate in wok/tigaie. Intotdeauna cand se foloseste acest stil de gatire (stir-fry) cantitatea trebuie sa fie ajustat dupa dimensiunea vasului.
Daca pui prea multe ingrediente, ele nu se vor rumeni la sotare ci se vor inabusi (fiind inghesuite, temperatura tigaii scade tare si ingredientele lasa mai multa apa care nu se poate evapora rapid...), plus vei amesteca greu in ele, astfel ca e posibil chiar sa se rupa si sa se tarciuiasca legumele si taieteii...

Intr-un un wok/tigaie de 30 cm maxim 2 portii sunt ideale.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...