Salata de paste cu ton

Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete salate Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Salata de paste cu ton

Nu stiu cum a fost saptamana voastra, dar eu am avut o saptamana proasta legata de gatit, de fapt n-am prea gatit si nu din cauza ca mi-a lipsit inspiratia, dar nu aveam energie cand ajungeam acasa. Sa fie din cauza ca Venus era retrograd? :p

Ingrediente

250 gr paste scurte
1 conserva ton bucati in ulei (de 200gr)
6 felii/cuburi branza de capra (sau feta/telemea de vaca)
5 fire patrunjel

Dressing

1 ardei rosu mare copt
1 catel usturoi
30 ml ulei masline
1 lingurita suc lamaie
1 priza sare
1 priza piper

  1. Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Pentru dressing: se pun in blender toate ingredientele, plus 2 linguri de apa in care au fiert pastele. Se mixeaza bine, pana obtinem o pasta. Se gusta de sare si suc de lamaie si mai adaugati daca vi se pare necesar.
    * branza mea de capra era deja cu ierburi provence, asa am cumparat-o; daca nu aveti asa ceva puteti rula cuburi de branza prin putin oregano sau ierburi provence ca sa arate mai bine; sau puteti adauga o priza de oregano in dressing
  3. Se scurg pastele si se toarna peste ele dressingul si patrunjelul tocat cat mai marunt. Se amesteca bine.
    * pastele pot fi consumate si asa simple, doar cu dressing, sunt foarte gustoase.
  4. Impartiti pastele in 2 boluri pentru salata, presarati pe fiecare cate jumatate din conserva de ton (scursa de ulei). Asezati feliile de branza deasupra. Serviti imediat.

Ingrediente dressing

Ingrediente dressing

Dressing

Dressing

Paste cu dressing si patrunjel

Paste cu dressing si patrunjel

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 14 ani - 7 Decembrie 2009 10:19  

BA, ma bucur sa aud asta. :)
 

Crisstina  acum 14 ani - 6 Aprilie 2010 10:12  

interesant :D mai facusem paste cu ton insa nu pusesem si sos sau ceva :D o sa incerc acum [dupa ce cumpar niste ton ;)) ]
 

hera  acum 14 ani - 15 Aprilie 2010 11:59  

eu am pus si tonul in blender, si branza...:))
nu am vazut nicaieri specificat in reteta ca s-ar face altceva cu tonul si branza
 

Ioana  acum 14 ani - 15 Aprilie 2010 12:08  

la pct. 4: "Impartiti pastele in 2 boluri pentru salata, presarati pe fiecare cate jumatate din conserva de ton (scursa de ulei). Asezati feliile de branza deasupra." deci pui pastele cu sos in farfurie si deasupra presari ton si branza. se vede si in poza cum vine.
dar e foarte bine si cum ai facut tu.
 

Galit Malina  acum 14 ani - 9 Mai 2010 15:23  

Cred ca arata super bine si e delicios . Ce n-as da sa-l servesc chiar acum... =P~ :) ;)
 

MariAna  acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 11:34  

Pe lista preferatelor. Nu ma rabdare sa coc ardei, asa ca folosesc ardei capia la borcan din comert si ii pasez ca sa obtin pasta de ardei. Sigur gustul e mai bun cu ardei copt, dar iese si asa f. bun. Nu gasesc pasta de ardei, de unde cumperi tu?
 

Ioana  acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 11:53  

folosesc pasta de ardei Piros Arany care arata asa: [link]

este la tub sau borcan.

eu o iau de peste tot, o gasesc chiar si la aprozarul de langa mine. dar este si la Cora si probabil la orice supermarket. este excelenta.
 

Crina L. Morari  acum 11 ani - 15 Decembrie 2012 15:40  

chiar ma gandeam la ce retete sa mai folosesc branza pusa la marinat :) :) si uite ca s-a ivit ocazia sa fac pastele astea...f bune :) :)
 

Annamaria  acum 11 ani - 4 Aprilie 2013 21:33  

poate fi inlocuit ardeiul rosu copt cu pasta Piros Arany? mersi! :)
 

Ioana  acum 11 ani - 5 Aprilie 2013 10:52  

e prea concentrata pasta de ardei pentru aceast dressing.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...