Salata de sfecla zdrobita coapta cu spanac si telemea

Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate

Reteta Salata de sfecla zdrobita coapta cu spanac si telemea

Ce faci la cina cand in frigider ai un tahini exceptional si sfecla rosie gata fiarta? O salata!

Am resuscitat sfecla zdrobind-o in tava si apoi punand-o la cuptor ca sa devina usor crocanta pe margini. Restul ingredientelor s-au asezat natural pe langa ea si am construit o salata colorata si plina de savoare.

Ingrediente

300-350 gr sfecla fiarta in coaja (cca 2 sfecle medii)
1/2 ceapa rosie
50 gr spanac baby
35 gr telemea sfaramicioasa (de bivolita am folosi, dar si de oaie sau capra e buna)
35 gr tahini din seminte de floarea soarelui
1/2 lamaie
ulei de masline
sare, piper negru

Portie: 1 mare
Calorii: 524 cal

  1. Se curata sfeclele fierte de coaja si se pun in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Apasati pe fiecare sfecla cu fundul unui pahar pana aceasta se sfarma bucati. Bucatile vor fi mai mai si mai mici, e ok asa. Presarati sare si apoi picurati 1 lingura de ulei de masline peste sfecla zdrobita.
  2. Coaceti sfecla zdrobita timp de 20 minute in cuptorul incins la 200C.
  3. In acest timp taiati ceapa solzisori. Presarati putina sare pe ea si lasati sa stea 10 minute sa se inmoaie. Adaugati apoi 2 linguri suc de lamaie si mai lasati 5 minute. Adaugati apoi spanacul baby (il tocati putin daca frunzele nu sunt mici), amestecati si lasati sa se macereze cu ceapa pana aveti nevoie de ea.
  4. Cand sfecla e gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca.
  5. Amestecati tahini cu 2 linguri de apa ca sa devina fluid.
  6. Intindeti un strat generos de tahini (preparat dupa reteta de aici) pe fundul farfuriei in care veti monta salata. Incepeti apoi sa construiti straturi astfel:
    - peste tahini asezati bucati de sfecla, le alegeti pe cele mai mari
    - puneti apoi un strat de ceapa si spanac
    - picurati iar putin tahini
    -sfaramati branza telemea
    Repetati pana terminati ingredientele, vor iesi 3-4 straturi de acest fel. La final picurati putin ulei de masline peste salata. Daca doriti puteti presara si seminte prajite de floarea soarelui.
  7. Serviti salata cu paine prajita.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...