Supa crema de conopida

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de conopida

Fiindca am vazut ca multi vizitatori sunt preocupati sa manace cat mai echilibrat si sanatos am pregatit aceasta supa crema de conopida ca sa contrabalansez cornuletele de ieri. Se pregateste foarte repede, piata e plina de conopida, deci nu mai stati pe ganduri.

Ingrediente

1 conopida mare (cca 1.8 kg)
1 morcov mare
1 ceapa
2 cartofi
2 catei usturoi
2 fire telina (frunze)
sare, piper
putin ulei
parmezan (sau cascaval taiat cubulete) pentru servit

Portii: 6-7 portii

  1. Se desface conopida buchetele.
  2. Se caleste ceapa tocata, morcovul razuit si cartofii cubulete in 2-3 linguri de ulei pana ceapa e moale.
  3. Se adauga usturoiul strivit, sare si piper si 4 cani de apa. Se fierbe totul la foc mediu cam 10 minute de cand incepe apa sa clocoteasca.
  4. Se adauga conopida si frunzele de telina si daca e cazul mai adaugati apa pana conopida e aproape acoperita (eu am mai pus o cana de apa). Se fierbe la foc mediu cam 20 minute, pana conopida e facuta.
  5. Se mixeaza bine tot continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical. Daca nu intra totul in vasul robotului, mixati in transe.
  6. Supa crema obtinuta o dregeti de sare si piper, sigur va mai fi nevoie.
  7. Se seveste fie presarata cu parmezan si cu crutoane de paine (le serviti langa supa, fiecare isi adauga crutoanele in timp ce manaca,fiindca daca le puneti de la inceput in farfurie se inmoaie prea tare) sau puteti servi cu "crutoane" (cubulete) de cascaval care se adauga in supa de la inceput, ca sa aiba timp sa se topeasca putin.
    Pentru varianta de post / vegan serviti supa presarata cu piper negru si crutoane de paine.

Fierbem legumele

Fierbem legumele

Mixam totul

Mixam totul

Servim cu parmezan si crutoane de paine

Servim cu parmezan si crutoane de paine

Comentarii (41)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 4 Aprilie 2014 11:38  

da, din cauza amidonului cartoful da cremozitate (la unele legume care nu au asa ceva) si "corp" (consistenta). supe creme care nu au cartof: de morcovi, de telina, ciuperci, linte (rosie si galbena), iar cea de mazare o poti face fara.
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Noiembrie 2014 16:36  

A iesit un deliciu! Tocmai ce am preparat si eu reteta si sotul meu e super incantat de ea.! Multumesc ca ati postat reteta!

Zi frumoasa :p :) =P~
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Noiembrie 2014 18:47  

sa va fie de bine!
 

Ioana  acum 9 ani - 11 Decembrie 2014 19:21  

Țin și eu să îți mulțumesc pentru rețetă. Mi-am luat de curând blender, special ca să pot face supe-creme și paste, iar supa asta e cea cu care l-am inaugurat. E grozava!
 

Ioana  acum 9 ani - 11 Decembrie 2014 20:30  

cu drag!
sa-ti folosesti cu placere noul blender! e o investitie buna, o sa ai la ce sa-l folosesti.
 

Mari Ana  acum 8 ani - 13 Octombrie 2015 09:17  

Buna-bunuta. Gustul de conopida nu este pregnant si cubuletele de cascaval sunt perfecte in supa. ;)
 

Pishkot  acum 8 ani - 17 Noiembrie 2015 07:40  

Buna ioana. Nu ti am mai scris de ceva timp... Acum , am un bebe de 13 luni.. Care, la fel ca mami , adora supa crema gatita dupa reteta ta!!!!deci inca un fan:)
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Noiembrie 2015 17:01  

Pishkot, ma bucur sa te revad pe site. multumesc pentru noul fan, mi-ai facut reclama buna :)
 

Crina_Crinutza   acum 7 ani - 7 Noiembrie 2016 12:21  

Foarte, foarte buna! Felicitari! Multumesc, Ioana!
 

Ioana  acum 7 ani - 8 Noiembrie 2016 12:54  

cu drag, Crina!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...