Supa crema de conopida cu mustar

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de conopida cu mustar

Supa crema de conopida cu minimum de ingrediente si calorii. Supa in sine are doar putin peste 100 calorii pe portie. Crutoanele picante inspirate de la Ottolenghi sunt asortate cu supa, au mustarul ingredient comun.

Ingrediente

1 conopida mica (cca 650 gr; sa ramana 550 gr buchetele dupa curatare)
1 ceapa medie (cca 100 gr)
1 foaie de dafin
650 ml apa
1 lingura rasa de mustar
2 linguri ulei masline
sare, piper negru

Crutoane cu mustar

150 gr paine (preferabil veche de 1-2 zile)
35 gr unt (sau ulei pentru varianta de post)
2 linguri generoase de mustar
1/4 legatura patrunjel
1 lingurita rasa cimbru uscat sfaramat 
sare, piper negru

Portii: 4
Calorii: 1090 in total (430 cal supa + 660 cal crutoanele)

  1. In uleiul incalzit se caleste ceapa marunta la foc mic, pana se inmoaie bine, dar fara sa se rumeneasca (cca 10 minute la foc mic).
  2. Se adauga conopida taiata felii, frunza de dafin si apa. Se adauga sare si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 20-25 minute, pana conopida e moale. Catre final rasniti piper negru.
  3. Se transfera cu o paleta conopida in robot si se mixeaza pana aveti un piure cat mai fin (cca 20 secunde), apoi se pune apa in care a fiert si mustarul. Se mixeaza iar 15 secunde pana obtineti o supa cremoasa. Se gusta de sare si piper negru.
  4. Crutoane: painea se taie cuburi potrivite.
    * daca nu aveti paine veche, ci doar paine proaspata si moale, introduceti cuburile la 150C timp de 10 minute sa se usuce putin.
  5. Se topeste untul in tigaie si apoi se adauga patrunjelul, cimbrul, mustarul. Se amesteca bine. Se adauga cuburile de paine si se presara sare si piper negru. Se amesteca pana sosul din tigaie e "absorbit" de paine.
  6. Se rasfira cuburile in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt (sa fie cat mai spatiate). Se introduc in cuptor, la 175C, timp de max 10 minute (le supravegheati sa nu se arda, doar sa se rumeneasca usor pe margini si sa devina crocante).
  7. Se serveste supa crema calda impreuna cu crutoanele picante.

 

Comentarii (2)

 

Dana  acum un an - 3 Noiembrie 2022 19:46  

Haha, Ioana, ce coincidenta! Saptamana trecuta am facut supa crema de conopida si crutoane (ale mele au fost mult mai putin elaborate: doar cubulete de paine neagra rumenite in ulei de masline). Uite ca de ingredientul minune nu am stiut nimic. Data viitoare o sa adaug si mustar, mi-ai starnit curiozitatea, nu ma gandeam ca merg impreuna. Multumesc pentru reteta!
 

Ioana  acum un an - 4 Noiembrie 2022 14:29  

Mustarul merge bine cu conopida. La fel semintele de fenicul, de chimen, coriandru, hreanul...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...