Paste cu branza Brie

Retete cu branza Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Paste cu branza Brie

Ca sa nu ziceti ca va tin prea mult in bucatarie, am zis sa echilibrez reteta mai complexa de briose cu o reteta foarte rapida, in care nu aveti nevoie de niciun talent de bucatar... decat daca fierberea pastelor vi se pare complicata ;)

Reteta e o mica inventie de duminica, cand nu aveam chef sa gatesc si am pus impreuna cele mai bune ingrediente pe care le aveam in casa.

Ingrediente

250 gr paste scurte
120 gr branza brie
6-8 rosii uscate (in ulei)
1 catel mic usturoi
1 lingurita cu varf pasta de masline negre
sare, piper

Portii: 2-3

  1. Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Intr-un bol se amesteca branza rupta bucatele (curatata de coaja), rosiile taiate marunt, usturoiul strivit si pasta de masline.
  3. Se scurg pastele si asa fierbinti se pun in bol peste branza. Se amesteca rapid pana branza e topita complet.
  4. Se condimenteaza pastele cu sare si piper dupa gust.
    * eu am pus si 3 stropi de ulei de trufe albe, dar asta e optional
  5. Se servesc imediat.

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 10:46  

olga, daca sunt foarte uscate le pui in apa calduta pana se inmoaie un pic. apoi le pui cu ulei, putin usturoi si oregano si le lasi la marinat in frigider 1-2 zile... cat ai timp.
 

Adi  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 15:57  

Ce tip de paste folosesti, barilla?
 

Ioana  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 15:59  

de obicei barilla, dar astea erau paste din Italia (nu stiu marca).
 

alex  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 18:04  

e ok reteta..dar fara sos? truffle oil nu e prea puteric sa-l folosim simplu?
scuze pt atatea intrebari si ......dar parca lipseste ceva ....
 

Ioana  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 20:18  

pai Brie cand se topeste formeaza un sos peste paste. Brie este o branza foarte moale, cremoasa, cu un continut ridicat de grasime, astfel incat e ideala pentru topit (in sandwichuri de exemplu). daca doresti mai cremos poti adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele in timp ce amesteci.
uleiul de trufe e "strong" rau, miroase toata bucataria doar cand deschid sticla. asa ca cele 3 picaturi (ad litteram) sunt exact cat trebuie ca sa nu acopere restul aromelor.
uleiul de trufe se foloseste doar simplu, se adauga la final in mancaruri (de obicei mancaruri care contin branza, fainoase sau ciuperci), altfel ii alterezi gustul.
 

alex  acum 12 ani - 22 Februarie 2012 20:29  

ok..stiu cum e branza brie...o folosesc mereu la breakfast si in cateva salate si putine sosuri
nu te contrazic dar e cam uscata pt gustul meu...iar cu truffle oil..il folosesc la salate dar combinat si amestecat cu untul pt pateu de pui cu foie gras..
multe idei, multe gusturi...dar imi place site-ul si retetele tale...mai completez unde cred k e nevoie si am incredere.
 

marin constantin  acum 12 ani - 26 Februarie 2012 23:55  

Foooooooooooarte bune.
 

nuti  acum 12 ani - 12 Mai 2012 17:10  

cat sunt de bune nu-mi viine sa cred ii sfatuiesc pentru cine nu a incercat sa incerce si o sa vada cat de bune sunt :) ;) =P~
 

Elena  acum 12 ani - 28 Octombrie 2012 14:25  

Crezi ca branza brie poate fi inlocuita in aceasta reteta cu mozzarella sau ii schimba radical gustul? Eu am mai facut reteta cu branza brie si a iesit super dar acum mi-e lene sa ma duc sa cumpar si aveam niste mozzarella prin frigider... :)
 

Ioana  acum 12 ani - 30 Octombrie 2012 10:07  

cred ca e prea intarziat raspunsul, dar mozzarella e ok, numai ca nu se va topi asa frumos ca si brie.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...