Paste cu branza Brie
Retete cu branza Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Ca sa nu ziceti ca va tin prea mult in bucatarie, am zis sa echilibrez reteta mai complexa de briose cu o reteta foarte rapida, in care nu aveti nevoie de niciun talent de bucatar... decat daca fierberea pastelor vi se pare complicata ;)
Reteta e o mica inventie de duminica, cand nu aveam chef sa gatesc si am pus impreuna cele mai bune ingrediente pe care le aveam in casa.
Ingrediente
250 gr paste scurte
120 gr branza brie
6-8 rosii uscate (in ulei)
1 catel mic usturoi
1 lingurita cu varf pasta de masline negre
sare, piper
Portii: 2-3
- Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-un bol se amesteca branza rupta bucatele (curatata de coaja), rosiile taiate marunt, usturoiul strivit si pasta de masline.
- Se scurg pastele si asa fierbinti se pun in bol peste branza. Se amesteca rapid pana branza e topita complet.
- Se condimenteaza pastele cu sare si piper dupa gust.
* eu am pus si 3 stropi de ulei de trufe albe, dar asta e optional - Se servesc imediat.
Comentarii (13)
Ultimele comentarii
Ioana acum 12 ani - 22 Februarie 2012 10:46
olga, daca sunt foarte uscate le pui in apa calduta pana se inmoaie un pic. apoi le pui cu ulei, putin usturoi si oregano si le lasi la marinat in frigider 1-2 zile... cat ai timp.Adi acum 12 ani - 22 Februarie 2012 15:57
Ce tip de paste folosesti, barilla?Ioana acum 12 ani - 22 Februarie 2012 15:59
de obicei barilla, dar astea erau paste din Italia (nu stiu marca).alex acum 12 ani - 22 Februarie 2012 18:04
e ok reteta..dar fara sos? truffle oil nu e prea puteric sa-l folosim simplu?scuze pt atatea intrebari si ......dar parca lipseste ceva ....
Ioana acum 12 ani - 22 Februarie 2012 20:18
pai Brie cand se topeste formeaza un sos peste paste. Brie este o branza foarte moale, cremoasa, cu un continut ridicat de grasime, astfel incat e ideala pentru topit (in sandwichuri de exemplu). daca doresti mai cremos poti adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele in timp ce amesteci.uleiul de trufe e "strong" rau, miroase toata bucataria doar cand deschid sticla. asa ca cele 3 picaturi (ad litteram) sunt exact cat trebuie ca sa nu acopere restul aromelor.
uleiul de trufe se foloseste doar simplu, se adauga la final in mancaruri (de obicei mancaruri care contin branza, fainoase sau ciuperci), altfel ii alterezi gustul.
alex acum 12 ani - 22 Februarie 2012 20:29
ok..stiu cum e branza brie...o folosesc mereu la breakfast si in cateva salate si putine sosurinu te contrazic dar e cam uscata pt gustul meu...iar cu truffle oil..il folosesc la salate dar combinat si amestecat cu untul pt pateu de pui cu foie gras..
multe idei, multe gusturi...dar imi place site-ul si retetele tale...mai completez unde cred k e nevoie si am incredere.
marin constantin acum 12 ani - 26 Februarie 2012 23:55
Foooooooooooarte bune.nuti acum 12 ani - 12 Mai 2012 17:10
cat sunt de bune nu-mi viine sa cred ii sfatuiesc pentru cine nu a incercat sa incerce si o sa vada cat de bune sunt :) ;) =P~Elena acum 12 ani - 28 Octombrie 2012 14:25
Crezi ca branza brie poate fi inlocuita in aceasta reteta cu mozzarella sau ii schimba radical gustul? Eu am mai facut reteta cu branza brie si a iesit super dar acum mi-e lene sa ma duc sa cumpar si aveam niste mozzarella prin frigider... :)Ioana acum 12 ani - 30 Octombrie 2012 10:07
cred ca e prea intarziat raspunsul, dar mozzarella e ok, numai ca nu se va topi asa frumos ca si brie.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email