Supa de conopida

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de conopida

Acum cateva zile eram in cautarea unei supe de conopida care sa contina si marar. Am gasit una care depasea asteptarile mele, preparata din conopida coapta. Reteta din care m-am inspirat o gasiti aici.

Ingrediente

1 conopida
2 morcovi
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
1 cartof normal
6 linguri ulei
cateva fire marar
sare, piper

Portii: 5-6

  1. Se desface conopida buchetele si morcovul se taie rondele mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se toarna vreo 4 linguri de ulei peste si se amesteca astfel incat legumele sa fie acoperite. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 200C pentru 20 minute si se amesteca de cateva ori in ele.
  2. In acest timp, in restul de ulei incins calim ceapa tocata marunt si cand e moale adaugam usturoiul strivit. Calim inca 1 minut si apoi adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 4 cani jumate de apa. Fierbem la foc mediu cam 15 minute.
  3. Conopida si morcovii copti ii punem apoi peste cartofi, adaugam putina sare si continuam sa fierbem inca 15 minute.
  4. "Pescuim" din supa bucatile de cartofi. Ii punem intr-un blender, mai adaugam si 3 polonice de supa si conopida (fara morcovi, ca va colora supa) si mixam bine bine, pana obtinem un piure fin.
  5. Adaugam legumele-crema inapoi inapoi in oala, dam cateva clocote, timp in care gustam de sare si piper.
  6. Adaugam mararul tocat si stingem focul.
  7. Se serveste calda cu crutoane de paine si eventual smantana daca nu e post.

Legumele in tava la copt

Legumele in tava la copt

Legumele la fiert in supa

Legumele la fiert in supa

Mixam cartoful si putina conopida

Mixam cartoful si putina conopida

Comentarii (30)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 09:49  

:) si mie imi place conopida si tot timpul sunt in cautare de retete interesante.
daca nu ma insel ne cunoastem, asa ca poate cand ne vedem, discuta sotii nostri despre cum e sa nu mananci aceeasi mancare de doua ori :p
 

vera  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 18:01  

Ne stim si-mi amintesc de tine cum cautai prin Moldova prin piete pesti uscati si alte "chestii culinare" care in acel moment pt mine nemaritata fiind nu prezentau mare interes :)). Intre timp am inceput sa vrau sa gatesc una alta si stiind (de la Olga) ca ai un site de gatit tare bun am incercat, am reusit si ma declar convinsa de calitatea retetelor tale. Daca vi si cu o reteta de panetone care sa-mi si iasa (ca pana acum numai rateuri am dat), data viitoare cand ne intalnim vin cu o medalie pt tine :) !
 

Ioana  acum 8 ani - 15 Decembrie 2015 10:31  

vera, un pic mai dificil cu panettonele, imi trebuie 2-3 zile ca sa-l fac si nu mi-am gasit niciodata atata timp liber. dar sigur il voi face candva.
pana atunci insa iti recomand cozonacul cu ciocolata [link] miezul este foarte bun.
 

Ana  acum 7 ani - 10 Septembrie 2016 16:45  

Pot folosi broccoli in loc de conopida?
 

Monica  acum 7 ani - 23 Martie 2017 00:11  

=P~ =P~ Absolutly delicious! De ceva vreme stomacul meu face figuri, asa ca m-am trecut 90% numai pe supe..nu mai stiam ce combinatii sa fac, sa fie altceva...cand am gasit supa ta! Abia ce am terminat-o de construit acum jumatate de ora si ...mai e doar putin...Partenerul meu nu e cu supele deloc, dar acum a mancat doua castroane!!! E nemaipomenita! Am folosit broccoli pt ca nu am avut conopida la indemana si nici nu eram sigura de rezultat..pagina ta si felul in care ai descris totul mi-a dat elan...F simpla de gatit si chiar m-am bucurat la fiecare pas al retetei! Multumesc!
 

Ioana  acum 7 ani - 23 Martie 2017 09:21  

ma bucur! sa va fie de bine!
 

Ciprian  acum 6 ani - 11 Aprilie 2017 15:59  

F buna mi-a iesit. O sa fac si in afara postului. Sanatate si sarutmana.
 

Cristina  acum 6 ani - 31 Ianuarie 2018 23:32  

Buna, Ioana

Desi reteta asta este postata cu ceva timp in urma, trebuie sa iti spun, chiar si asa, cu intarziere, ca este foarte buna. Ne place tuturor. Iar Agata, la 1 an si 3 luni, mananca si ea cu spor, desi este in general o mofturoasa. Am adaptat usor reteta pentru ea, adica am lasat deoparte condimentele, si tot buna a iesit supa.
Multumim pentru retete!


 

Ioana  acum 6 ani - 1 Februarie 2018 09:40  

cu mare drag, Cristina!
 

Cathy  acum 3 ani - 13 Noiembrie 2020 12:32  

O supa delicioasa pentru o zi rece de toama =P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...