Smantana Lechinta
Smantana preferata? Care va place, de unde o cumparati?
Noua mea favorita este smantana de la Lech-Lacto Lechinta, un producator mic din Bistrita, ca si Romfulda. Produsele lor se gasesc in magazinele de prezentare.
- Smantana fermentatat 25%: o prefer pentru ciorbele ardelenesti si sosurile de smantana, pentru ca riscul de a se taia este foarte mic. Este groasa ca si cea de la tara si e foarte gustoasa. Mica mea placere vinovata: paine proaspata cu smantana!
- Smantana pentru frisca la vrac: este gustoasa, se bate bine si foarte repede, fac si unt din ea. Multa vreme am folosit frisca Sanlacta, dar a disparut de pe piata. M-am resemnat cu frisca de la Dorna o lunga perioada de timp. Insa de cateva luni am folosit doar frisca Lechinta si sunt incantata de ea.
Comentarii (6)
Humphrey Lee acum 9 ani - 4 Mai 2015 16:27
Daca nu cumva ai incercat deja iti recomand si smantana de Lunca Ilvei, tot din Bistrita-Nasaud! :)Cori Cj acum 9 ani - 4 Mai 2015 16:42
Hello :)Smantana folosesc (cel mai des): Muller 24% (fermentata) si Dorna 32% (pentru frisca).
Produsele Lechinta le-am evitat dar acum imi dau seama ca nu am avut un motiv anume.. pur si simplu. In week-end vreau sa fac Tort "Padurea Neagra" (mai am niste visine la congelator culese anul trecut) si sa stii ca am sa incerc aceasta smantana recomandata de tine :). Multumesc!
Ioana acum 9 ani - 4 Mai 2015 17:21
n-am incercat Lunca Ilvei, dar imi place cum suna! 30% grasime la smantana!!! cred ca o poti turna direct in ciorba fierbinte si nu se taie. am retinut eticheta (desi am impresia ca am mai vazut-o undeva) si cand gasesc smantana cu siguranta o iau la testat. merci!Ioana acum 9 ani - 4 Mai 2015 17:47
Cori, trebuie sa o incerci pe cea acra de la Lechinta, e matasoasa si are un post gust placut. iar smantana de frisca mi se bate unt in 2 minute, fara racire la congelator, doar scoasa de la frigider.nouatigaraelectronica acum 9 ani - 5 Mai 2015 12:48
Chiar ieri am mancat ciorba de vacuta cu smantana. Pur si simplu delicios !!!Ioana acum 9 ani - 5 Mai 2015 13:08
pai ne lasi asa? cu ce fel de smantana?Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email