Supa de pui cu galuste de gris
Retete cu carne de pui Retete romanesti Retete de supe si ciorbe
Supa de pui preparata sambata am impartit-o in doua oale, in una am fiert taietei si cand ne-am plictisit de ea am facut in cealalta galuste de gris.
Ingrediente
2 -3 l supa de pui
piper si patrunjel pentru servit
Galuste de gris
2 oua
7-8 linguri gris
1 lingurita ulei
sare
- Supa era deja pregatita de sambata dupa aceasta reteta. Am pus-o pe foc sa fiarba.
- Am preparat galustele: am batut ouale cu sare si ulei. Am adaugat apoi grisul in ploaie, cate o lingura pe rand, amestecand dupa fiecare pana am obtinut consistenta dorita.
* stiti ca aluatul are consistenta dorita atunci cand treceti cu furculita prin el si darele raman vizibile. Faceti acest test dupa fiecare lingura de gris fiindca si daca puneti prea mult nu e bine, galustele vor iesi tari. Vezi in poza cam cum trebuie sa arate aluatul, moale dar totusi sa nu curga de pe lingurita. - Dati focul pe mic sub oala cu supa astfel inca aceasta sa nu clocoteasca, altfel galustele s-ar imprastia.
- Cu o lingurita formati galustele in supa: inmuiati lingurita in supa pana se infierbanta (cateva secunde), apoi luati aluat cu ea si scufundati-o in supa sa se desprinda galusca. Repetati pana terminati aluatul.
* daca vedeti ca prima galusca se imprastie inseamna ca ati pus prea putin gris, va opriti si mai adaugati putin. - Cand ati terminat de format galustele puneti capacul la oala si fierbeti tot asa la foc mic pentru 10 minute. Opritit focul si lasati oala cu capac inca 5-10 minute. Galustele ies foarte pufoase.
- Servim supa cu piper si patrunjel.
Supa de pui
Pregatim aluatul de galuste
Formam galustele in supa si fierbem
Supa de pui cu galuste de gris
Comentarii (186)
Ultimele comentarii
Flory Silvestru acum 9 ani - 7 Octombrie 2015 22:35
Bucataria (ca si casnicia ) , trebuie sa iti placa , poti face arta din ea , in ipoteza ca vei folosi pe langa ingrediente : mintea, inspiratia , efortul fizic , sufletul .Daca esti incepatoare cauta sa respecti reteta , daca esti experimentata o intelegi si iti permiti a ajusta . Cand citesti "dupa ochi " ...te intreaba inainte : oua ochiuri ? dupa ochii cui ? ... in
nici un caz nu-i inchide ,stai cu ei deschisi si gandeste
( Sfat : ca incercare faceti o portie de galuste in apa , si noteaza cu exactitate ce ai pus , daca ti-au iesit bune , le poti pregati in supa ! simplu )
scirloiucati acum 9 ani - 9 Noiembrie 2015 14:37
Multumesc pentru reteta de galuste,mi-au iesit foarte bune.Am respectat reteta pas cu pas si mi-au iesit nemaipomenite.Multumesc.Denisa acum 8 ani - 12 Decembrie 2015 16:40
Cea mai reusita reteta pentru galuste de pana acum!!!V acum 8 ani - 20 Februarie 2016 16:32
Buna,Multumesc de sfaturi, extraordinar de bine ai reusit sa explici reteta pentru galuste:) am mai incercat si de fiecare data am dat o in bara pana am gasit reteta ta:) au iesit perfecte:) apoi iar am pierdut reteta si am facut dupa alta-un fiasco, astazi am cautat pana am gasit-o, galusetele fierb acum, insa deja imi dau seama ca vor fi dementiale:) Multumesc inca o data, doamna/domnule
V acum 8 ani - 20 Februarie 2016 16:33
Oups, multumesc Irina:) acum am vazut cine e gospodina :)Ioana acum 8 ani - 20 Februarie 2016 18:50
V, sunt incantata! Si de galustele tale si de cunostinta. Ma numesc Ioana :)laur acum 8 ani - 21 Iulie 2016 22:14
mai ,mai numai doamne de bine ma apuc sa fac si eu. ;)Alina acum 6 ani - 12 Iunie 2018 01:36
Draga Ioana, retetele tale au fost tot timpul un succes inclusiv aceste galuste, dar cum am schimbat tara nu am mai avut la indemana gris ca cel de acasa. O cumnata m-a invatat sa folosesc cantarul pentru galuste pufoase. Cantaresc ouale (fara coaja, sparte in bol), pun sare, piper si gris exact aceeasi cantitate ca si ouale. Las cateva minute sa se odihneasca si apoi le fierb in apa cu sare. Totdeauna au iesit pufoase indiferent de tipul de gris folosit.Ioana acum 6 ani - 12 Iunie 2018 09:51
Alina, da cam asta e proportia in general. un ou fara coaja are cam 50 gr asa ca se pot adauga cam 50 gr gris la fiecare.doar ca la ultimul meu gris care pare integral (desi nu scrie asta pe el), a fost nevoie de mult mai putin gris (70 gr la 100 gr ou), asa ca indiciile vizuale cu darele mi-au salvat galustele, asa mi-am dat seama imediat ca ceva e diferit de grisul meu obisnuit.
Lemnaru acum un an - 11 Februarie 2023 02:30
Esti minunata...astazi am facut-o...trebuia sa o am pe doua zile...dar deja nu a mai ramas nimic din ea..te urmaresc cu drag si multumiri ot retetele tale bune si de mult folos!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email