Aripioare picante KFC
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui
SUNT SUPER BUNEEEEE :) Da, stiu ca suna a reclama dar nu e, sunt doar foarte incantata ca am gasit reteta si a iesit atat de bine desi este vorba de muuuulta prajeala. Evident ca reteta originala n-o putem afla, la fel ca si la Coca Cola, McDonald's sau alte marci mari, dar reteta de fata reproduce gustul si crusta aripioarelor de la KFC in proportie de 99%.
Urmeaza crispy strips care e cam acelasi lucru doar ca sunt facute din piept de pui. Oricum, crispy strips mai tarziu, dupa atata prajeala trebuie sa trec pe salate ;)
Ingrediente
12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou
250 ml lapte
1 cana faina
3 lingurite chili pudra
1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
1 lingurita vegeta
1 1/2 lingurita sare
- Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
- Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
- Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
- In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
- Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
* aripioarele le-am pus neinghesuite in cutia cu faina, am acoperit-o cu capacul si apoi am scuturat-o pana aripioarele s-au acoperit bine; smecherie de la Mara ;) - Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 6 aripioare o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
* uleiul trebuie sa fie bine incins, verificati-l inainte de a pune aripioarele la prajit; ca sa-l verific eu am presarat putina faina in el si cand a sfarait puternic am stiu ca e ok - Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.
Taiem aripioarele
Taiem aripioarele
Pastram cele doua parti si aruncam varfurile
Le tinem in apa conmdimentata pentru cateva ore
Le trecem prin faina, lapte si iar faina
Gata pentru prajit
Asezam cate 6 in sita
Le prajim in uleiul incins
Comentarii (300)
Ultimele comentarii
Ioana acum 6 ani - 28 August 2018 12:18
depinde de pofta, daca vrei ceva dulce-acrisor-picant alege sosul acesta [link] iar daca vrei ceva cu usturoi alege sosul acesta [link] sau acesta [link]Bogdan Z. acum 4 ani - 21 Martie 2020 12:31
Cred ca este reteta cea mai apropiata de cea autentica a celor de la KFC! Am facut-o de multe ori,sunt exceptionale,multumim Ioana.Ioana acum 4 ani - 22 Martie 2020 09:01
Excelent, Bogdan!Elena acum 3 ani - 25 Februarie 2021 08:54
Cand trecem aripioarele prin amestecul de condimente ? Ati spus doar ca trecem aripioarele prin faina , lapte si iar faina....Elena acum 3 ani - 25 Februarie 2021 09:07
Apa cu usturoi vegeta si sare se arunca dupa ce aripioarele au fost tinute la frigider ?Ioana acum 3 ani - 25 Februarie 2021 09:29
- la pasul 4 faina se amesteca cu condimentele, deci faina va fi deja condimentata cand treci aripioarele prin ea.- aripioarele stau in apa la marinat (ca o saramura) 2-4 ore. apoi se fierb direct IN ACEA APA timp de 10 minute. apoi la pasul 2 se scurg de apa si se usca bine cu servetele.
Ela acum 3 ani - 8 Martie 2021 09:39
Nu au iesit crocante aripioarele dar am respectat reteta intocmai .unde am gresit ? Au iesit fragede si gustoase dar nu crocanteIoana acum 3 ani - 9 Martie 2021 08:16
de obicei uleiul nu e destul de incins cand nu ies crocante. l-ai verificat, a sfarait intens cand ai adaugat carnea?Laura acum 2 ani - 14 Decembrie 2021 22:26
Au iesit super,nu ma asteptam .Poate ma puteti ajuta si cu un sos de usturoi ca la kfc.
Ioana acum 2 ani - 15 Decembrie 2021 11:07
Laura, am impresia ca sosul de KFC e cu usturoi granulat (cel la plic). Eu am 2 sosuri cu usturoi foarte bune dar cu usturoi proaspat:- fin, fara ou: [link]
- dens si cremos, cu albus doar: [link]
eventual poti sa faci oricare din ele cu mai putin usturoi proaspat si adaugi la final usturoi granulat ca sa dea acea aroma specifica de la KFC. mie imi place cel cu lapte, sta bine la frigider mai multe zile.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email