Agua de Valencia
Retete bauturi Retete din Spania
Anca S. mi-a trimis aceasta reteta cu urmatoarea descriere.: "In Spania se bea acest cocktail in timpul verii pentru ca in timp ce te imbata, te racoreste... Sau invers.". Tentant, nu-i asa?
Ingrediente
700 ml vin spumos demi sec (sampanie)
250 ml suc de portocale (de la 4 portocale)
50 ml gin
50 ml lichior de portocale (Cointreau)
50 ml vodca (eu nu pun)
zahar dupa gust (optional; eu nu pun)
- Intr-o carafa de sticla se storc portocalele. Se toarna vinul spumos peste suc.
- Se adauga ginul, lichiorul de portocale si vodca (cine doreste cocktailul mai tare). Daca doriti, puneti putin zahar.
- Se pune carafa in frigider pana se raceste amestecul.
- Se serveste fie cu cuburi de gheata, fie in pahare inghetate (ud paharele si le dau la congelator pana se face o pojghita de gheata pe ele).