Antipasto cu bresaola si mozzarella

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Italia Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Antipasto cu bresaola si mozzarella

Astazi e soare, e frumos, asa ca nu va dau o reteta care sa va tina in bucatarie. In schimb va propun va propun acest antipasto rapid (inspirat din vacanta mea la Roma) alaturi de un pahar de Chianti.

Bresaola se gaseste in Auchan sau Metro. La Cluj o mai gasiti la intrarea nr. 3 din Polus si la Sora la etaj.

Ingrediente

10 felii subtiri bresaola
1 mana rucola
150 gr mozzarella (sau parmezan)
2 linguriulei masline extravirgin (cu gust intens)
1-2 linguri suc de lamaie
putina coaja de lamaie
sare de mare si piper negru

Portii: 1

  1. Se picura putin ulei de masline pe toata suprafata unei farfurii late. Se aseaza feliile de bresaola deasupra.
  2. Se pune rucola intr-un bol si se presara cu sare si piper negru. Se picura 1 lingura de ulei deasupra. Se stropeste cu 1-2 linguri suc de lamaie si se rade putina coaja de lamaie (cat treceti de 3-4 ori cu lamaia pe razatoare). Se amesteca frunzele usor cu mana pana sunt acoperite de dressing. Se aseaza peste bresaola.
  3. Deasupra de pun felii de mozzarella.
    * in loc de mozzarella puteti pune multe fasii de parmezan taiate cu aparatul de curatat legume
  4. Se mai picura putin ulei de masline pe toata suprafata farfuriei.

Comentarii (8)

 

Andrei  acum 12 ani - 19 Mai 2012 10:33  

:p arata superb sper sa gasesc ingredientele si in carrefour:D dupa spect merita incercata =P~
 

Andreea  acum 12 ani - 21 Mai 2012 13:47  

de ziua sotului meu am facut un antipasto bogat cu rulouri din bresaola cu carciofi, bresaola cu branza cu verdeturi, prosciutto crudo cu ficatei (ficatei deliciosi preparati dupa reteta ta), crochete din mozzarella.
 

tibi  acum 11 ani - 14 Martie 2013 04:54  

Daca tu ai facut mai mult de 30% din tot ce e aici ma leg cu un bolovan de gat si ma arunc in Dambovita. Hai pe bune... sa nu zic ca sunt niste aberatii multe din ele... Plus de asta cred ca stai 18 ore prin casa gatind, iar sotul tau e cat o mangalita de-aia adulta. Doamne fereste... ciudata lume...
 

Ioana  acum 11 ani - 14 Martie 2013 07:34  

Tibi, ti-ai pregatit bolovanul si franghia? fiindca nici nu se poate sa fii mai departe de adevar cu toate presupozitiile facute. din fericire am o slujba in IT cu norma intreaga care-mi place, gatesc doar seara, 100% din mancarurile de aici au fost facute si testate de familia mea, sotul meu tocmai se antreneaza pentru maraton, iar eu pentru cross :) asadar astept sa ne trimiti un filmulet cu saltul tau ;)
 

Simona  acum 11 ani - 14 Martie 2013 15:40  

Tocmai am dat "like" unui citat din Aristotel : "Omul intelept nu spune tot ce gandeste, dar ce spune, gandeste." Insa voi da "like" si filmuletului cu pricina, zau ! :p
 

Andreea  acum 11 ani - 20 Martie 2013 13:59  

"sotul meu tocmai se antreneaza pentru maraton, iar eu pentru cross"

Veniti la Ecomarathon?
 

Ioana  acum 11 ani - 20 Martie 2013 14:11  

la maratonul Clujului mergem, in aprilie :)
 

CRISTINA P  acum 11 ani - 4 Aprilie 2013 13:54  

Doamne Dumnezeule ce oameni inculti si rai! Vreau sa-ti spun ca te apreciez foarte mult, blogul tau este superb si esti o sursa de inspiratie pentru multa lume. Numai oamenii limitati in gandire si cu sentimente meschine nu realizeaza cata munca si cat talent se ascunde in spatele acestui blog. Felicitari si spor in continuare.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...