Antipasto cu bresaola si mozzarella

Retete aperitive Retete cu branza Retete din Italia Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate Retete cu carne de vitel sau vita

Astazi e soare, e frumos, asa ca nu va dau o reteta care sa va tina in bucatarie. In schimb va propun va propun acest antipasto rapid (inspirat din vacanta mea la Roma) alaturi de un pahar de Chianti.

Bresaola se gaseste in Auchan sau Metro. La Cluj o mai gasiti la intrarea nr. 3 din Polus si la Sora la etaj.

Ingrediente

10 felii subtiri bresaola
1 mana rucola
150 gr mozzarella (sau parmezan)
2 linguriulei masline extravirgin (cu gust intens)
1-2 linguri suc de lamaie
putina coaja de lamaie
sare de mare si piper negru

Portii: 1

  1. Se picura putin ulei de masline pe toata suprafata unei farfurii late. Se aseaza feliile de bresaola deasupra.
  2. Se pune rucola intr-un bol si se presara cu sare si piper negru. Se picura 1 lingura de ulei deasupra. Se stropeste cu 1-2 linguri suc de lamaie si se rade putina coaja de lamaie (cat treceti de 3-4 ori cu lamaia pe razatoare). Se amesteca frunzele usor cu mana pana sunt acoperite de dressing. Se aseaza peste bresaola.
  3. Deasupra de pun felii de mozzarella.
    * in loc de mozzarella puteti pune multe fasii de parmezan taiate cu aparatul de curatat legume
  4. Se mai picura putin ulei de masline pe toata suprafata farfuriei.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...