Aperitiv cald cu rosii si branza

Retete cu branza Retete garnituri Retete cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Aperitiv cald cu rosii si branza

Reteta de azi este un aperitiv simplu de realizat dar atat de aspectuos! Poate fi servit si la o masa eleganta, dar si pe un bufet suedez.

Ingrediente

9 rosii medii
branza (mozzarella sau un cascaval tare)
1 felie subtire jambon
1 ceapa mica
sare, piper
chili (sau boia)
putin mac
9 lingurite ulei masline

Portii: 3 - 4

  1. Scurgeti bine mozzarella de apa.
  2. Daca rosiile au codite e cel mai bine, va iesi mai aspectuos aperitivul. Taiati un capacel deasupra la rosii si taiati putin si dedesubt sa stea rosia dreapta. Cu instrumentul de facut bile din pepene(sau o lingurita) scoateti miezul, cu grija sa nu rupeti rosia.
  3. Introduceti branza inauntru, cat sa fie plina rosia. Daca folositi mozzarella taiati felii rotunde cat diametru interiorului rosiei, daca folositi alt cascaval il puteti razui.
  4. Rupeti o bucatica de jambon(cat sa acopere rosia) si asezati peste branza.
  5. Taiati o felie cat mai subtire de ceapa si puneti peste jambon.
  6. Presarati putina sare, piper si chili. Presarati si putin mac pentru aspect.
  7. Picurati cate 1 lingurita de ulei de masline peste fiecare rosie astfel asamblata. Asezati capacelul rosiilor deasupra.
    * in acest moment puteti aseza rosiile in frigider si le coaceti doar cand doriti sa le serviti, fiindca sunt mai bune calde.
  8. Asezati rosiile intr-o tava si dati la cuptor la 200C pentru 10 minute, pana se gratineaza branza putin.
  9. Serviti imediat.

Umplem rosiile cu branza

Umplem rosiile cu branza

Punem restul deasupra

Punem restul deasupra

Gratinate

Gratinate

Comentarii (5)

 

iulyka  acum 15 ani - 22 Aprilie 2009 11:45  

foarte tare reteta
 

cornelia  acum 15 ani - 28 Aprilie 2009 12:35  

Buuun! Eu insa axându-ma mai mult pe preparatele lacto-vegetariene as pune in loc de jambon, ciuperci. Asta pentru mine. Pentru oaspeti desigur ca este ok cu jambon sau cu o sunca de curcan. :)
 

Ioana  acum 15 ani - 28 Aprilie 2009 14:55  

merg cu ciuperci, si au timp sa se faca in cele 10 minute. sau poate le calesti un pic inainte sa nu-si lase apa pe branza, sa strice aspectul
 

cornelia  acum 15 ani - 28 Aprilie 2009 15:49  

multumesc pentru sfat. da, am sa calesc inainte ciupercutele ;) ador rosiile si orice reteta imi"pica" inaintea ochilor, ma ispiteste. =P~
 

otilia  acum 13 ani - 14 Ianuarie 2011 13:41  

=P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...