Aperitiv cald cu rosii si branza
Retete cu branza Retete garnituri Retete cu legume Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Reteta de azi este un aperitiv simplu de realizat dar atat de aspectuos! Poate fi servit si la o masa eleganta, dar si pe un bufet suedez.
Ingrediente
9 rosii medii
branza (mozzarella sau un cascaval tare)
1 felie subtire jambon
1 ceapa mica
sare, piper
chili (sau boia)
putin mac
9 lingurite ulei masline
Portii: 3 - 4
- Scurgeti bine mozzarella de apa.
- Daca rosiile au codite e cel mai bine, va iesi mai aspectuos aperitivul. Taiati un capacel deasupra la rosii si taiati putin si dedesubt sa stea rosia dreapta. Cu instrumentul de facut bile din pepene(sau o lingurita) scoateti miezul, cu grija sa nu rupeti rosia.
- Introduceti branza inauntru, cat sa fie plina rosia. Daca folositi mozzarella taiati felii rotunde cat diametru interiorului rosiei, daca folositi alt cascaval il puteti razui.
- Rupeti o bucatica de jambon(cat sa acopere rosia) si asezati peste branza.
- Taiati o felie cat mai subtire de ceapa si puneti peste jambon.
- Presarati putina sare, piper si chili. Presarati si putin mac pentru aspect.
- Picurati cate 1 lingurita de ulei de masline peste fiecare rosie astfel asamblata. Asezati capacelul rosiilor deasupra.
* in acest moment puteti aseza rosiile in frigider si le coaceti doar cand doriti sa le serviti, fiindca sunt mai bune calde. - Asezati rosiile intr-o tava si dati la cuptor la 200C pentru 10 minute, pana se gratineaza branza putin.
- Serviti imediat.
Umplem rosiile cu branza
Punem restul deasupra
Gratinate