Banane cu smantana, nuci si miere

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Banane cu smantana, nuci si miere

Desert din Istanbul, de la Mezze by Lemon Tree. O imbinare foarte reusita de acrisor, dulce, sarat, picant, cremos, crocant. Papile in extaz.

Singura modificare este ca in loc de caimac, am folosi acest amestec de smantana acrisoara cu frisca batuta. Si am avut smantana de casa, groasa sa o tai cu cutitul ;)

Ingrediente

1 banana mare (foarte coapta, sa aiba picatele negre coaja)
60 gr mix de nuci (migdale, nuca si fistic; prajite si sarate)

Crema

75 gr smantana fermentata (acra)
150 ml smantana dulce (pentru frisca)

Miere

5 linguri miere
1/8 lingurita chili pudra
1 lingura suc de lamaie
2-3 linguri apa

Portii: 3

  1. Mierea se amesteca cu apa si sucul de lamaie (cat sa curga usor de pe lingura) si chili.
  2. Se bate frisca spuma tare care sta pe tel. Se amesteca cu smantana in trei transe, usor, ca sa nu se lase.
  3. Banana se taie felii. Nuca si migdalele se toaca mare cu cutitul.
  4. In 3 farfurii se aseaza cate un inel de patiserie de cca 8 cm diametru.
  5. Se distribuie felii de banane pe fundul formelor.
  6. Se adauga cate 1/3 din crema de smantana. Se presara crema cu 1/3 din alunele tocate. Se pot pastra asa, la frigider, pana in momentul servirii.
  7. Se toarna cate 2 linguri de miere peste alune. Se scoate inelul si se toarna restul de miere de jur imprejurul "turnurilor."

Comentarii (6)

 

Silvia  acum 10 ani - 26 August 2014 13:54  

=P~ Ce sa mai zic,o bunatate.Multumesc pentru reteta
 

Simona  acum 10 ani - 26 August 2014 17:05  

Arata delicios!!! =P~
 

Lia  acum 10 ani - 27 August 2014 18:21  

Ioana! Stii de ce te iubesc eu? Pentru ca esti desteapata. :) ... Ma rog ... si devreme acasa in bucatarie. Pai tu stii de cand ma dau eu de ceasul mortii sa fac rost de "ghemer", caimacul acesta dupa care ofteaza sotul meu de ani de zile? Clar, la iarna iar pun 5 kg pe mine. :P
 

Ioana  acum 10 ani - 27 August 2014 21:55  

e un substitut rapid pentru caimac.
 

MariAna  acum 10 ani - 5 Septembrie 2014 18:49  

Delicios. Usor de pregatit. De mancat la orice ora. :-)
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Septembrie 2014 10:08  

asa zice si radu :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...