Banane cu smantana, nuci si miere

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Desert din Istanbul, de la Mezze by Lemon Tree. O imbinare foarte reusita de acrisor, dulce, sarat, picant, cremos, crocant. Papile in extaz.

Singura modificare este ca in loc de caimac, am folosi acest amestec de smantana acrisoara cu frisca batuta. Si am avut smantana de casa, groasa sa o tai cu cutitul ;)

Ingrediente

1 banana mare (foarte coapta, sa aiba picatele negre coaja)
60 gr mix de nuci (migdale, nuca si fistic; prajite si sarate)

Crema

75 gr smantana fermentata (acra)
150 ml smantana dulce (pentru frisca)

Miere

5 linguri miere
1/8 lingurita chili pudra
1 lingura suc de lamaie
2-3 linguri apa

Portii: 3

  1. Mierea se amesteca cu apa si sucul de lamaie (cat sa curga usor de pe lingura) si chili.
  2. Se bate frisca spuma tare care sta pe tel. Se amesteca cu smantana in trei transe, usor, ca sa nu se lase.
  3. Banana se taie felii. Nuca si migdalele se toaca mare cu cutitul.
  4. In 3 farfurii se aseaza cate un inel de patiserie de cca 8 cm diametru.
  5. Se distribuie felii de banane pe fundul formelor.
  6. Se adauga cate 1/3 din crema de smantana. Se presara crema cu 1/3 din alunele tocate. Se pot pastra asa, la frigider, pana in momentul servirii.
  7. Se toarna cate 2 linguri de miere peste alune. Se scoate inelul si se toarna restul de miere de jur imprejurul "turnurilor."

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...