Baton de ciocolata cu lapte

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Ciocolata de casa pentru incepatori. Nu aveti cum sa dati gres cu aceasta reteta simpla si atat de usor de retinut: 200+200+20 ;) Am gasit-o acum 2 luni, intr-o revista rasfoita la coafor si desi nu am notat-o mi-a ramas intiparita in minte. In poza mea este presarata si cu fulgi de chili.

Ingrediente

200 gr ciocolata neagra 
200 gr lapte condensat (indulcit)
20 gr unt
1 lingurita esenta vanilie

  1. Se unge un vas  (am folosit tava de chec) cu unt si apoi se tapeteaza cu folie de plastic.
  2. Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste pe abur.
  3. Laptele condensat se incalzeste un pic (sa fie doar caldut, nu fierbinte). Se toarna laptele condensat si vanilia peste ciocolata topita si se amesteca bine. Se mai tine pe abur inca 2 minute.
  4. Se adauga untul cubulete si se amesteca pana untul e topit.
  5. Se toarna compozitia in vasul cu folie. Se bate tava de masa si se misca in lateral pana compozitia este nivelata. 
    * daca doriti puteti amesteca in compozitie alune, nuca, migdale, fistic, stafide etc. sau puteti presara deasupra, dupa ce ati nivelat compozitia in tava, fulgi de chili sau fulgi de sare
  6. Se da la frigider pentru minim 3 ore.

Ciocolata pe abur

Ciocolata in tava

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...