Bilute chia
Retete desert Retete de post Retete pentru copii Retete rapide Retete simple
Astazi avem o invitata speciala, doamna doctor Ramona Grosu de la Casa Bio, care ne prezinta o reteta rapida, gustoasa si echilibrata nutritiv. S-a dorit a fi un desert special pentru diabetici, pentru cei alergici la gluten si pentru copiii mici (neavand adaos de zahar; dulceata vine din curmale).
Ingrediente
650 ml lapte vegetal (reteta mai jos)
200 gr seminte chia
magiun de prune
Lapte vegetal de nuca
200 gr nuca hidratata
8 curmale
800 ml apa fierbinte
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingurita vanilie bourbon (deshidratata; sau esenta de vanilie)
Portii: 1 l lapte
- Preparare lapte vegetal: se mixeaza totul in blender. Daca se doreste, se poate strecura printr-o sita fina.
- Se amesteca semintele de chia cu laptele vegetal si se lasa la inmuiat minim 15 minute. Semintele se vor umfla si va rezulta o pasta usor de modelat.
- Se formeaza bile din aluatul rezultat, punand in mijloc cate 1 lingurita de magiun de prune.
Lapte vegetal
Chia
Pasta chia
Umplem cu magiun
Formam bila