Biscuiti cu ceai verde
Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene
Este un desert mai mult pentru adulti decat pentru copii. Sunt potriviti pentru a fi serviti dimineata langa un ceai sau o cana cu lapte.
Ingrediente
140 gr faina
70 gr unt
40 gr zahar
2 galbenusuri de ou
1 lingura matcha (pudra de ceai verde)
zahar pentru decorat
Bucati: 11
- In robotel (sau cu mixerul manual) amestecati zaharul cu matcha. Adaugati untul si cand devine o pasta adugati faina. Apoi adaugati galbenusurile unul cate unul pana se omogenizeaza. Modelati aluatul sub forma de disc, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru minim 30 minute.
* puteti folosi metoda de la aceasta reteta pentru a intinde aluatul, am descoperit-o abia dupa ce am facut acesti biscuiti dar mi se pare ca s-ar potrivi foarte bine fiindca acest aluat e mai lipicios; ideea e sa intindeti aluatul preparat folosind o punga si apoi il dati la rece; cand vreti sa coaceti biscuitii taiati punga de pe aluat si rapid decupati biscuitii. - Intindeti aluatul de 1 cm grosime si decupati biscuitii cu forma dorita (a mea era inima de 7 cm latime). Trebuie sa lucrati repede, altfel aluatul daca se incalzeste nu mai poate fi lucrat usor! Dati biscuitii prin zahar (sunt putin lipiciosi dar pot fi manevrati usor) si asezati-i in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
- Dati la cuptor la 170C pentru 15 minute.
Aluat biscuiti
In tava de copt
Biscuiti cu ceai verde
Biscuiti cu ceai verde
Comentarii (10)
angela acum 16 ani - 29 Septembrie 2008 22:10
ce frumosi sant !creaza o atmosfera de Craciun!Micul acum 16 ani - 30 Septembrie 2008 16:46
Super arata.Spune-mi te rog Ioana, ce fel de ceai verde ai folosit.De fapt intrebarea mea ar fi, daca orice ceai verde coloreaza prajiturile in felul asta, sau este ceva special.Multumesc.
Ioana acum 16 ani - 30 Septembrie 2008 18:18
am folosit pudra de ceai verde, care e foarte fina si are o culoare verde intensa.am scris aici mai multe despre aceasta pudra care se numeste matcha si e folosita in ceremonia ceaiului in Japonia: [link]
jos, la pozele de detaliu am pus si o poza cu pudra. o cumperi gata preparata, nu vei avea acelasi efect daca macini frunzele de ceai verde
o poti folosi in loc de colorant pentru diferite sosuri, creme si dulciuri, desi e mai scumpa
Micul acum 16 ani - 1 Octombrie 2008 09:15
Multumesc Ioana.Ma bucur ca ai scris si unde se gaseste.
O zi buna. :p
Pika acum 15 ani - 16 Octombrie 2009 19:54
Salutare!Acum o ora ce am terminat de facut acesti biscuiti. Au iesit exact asa cum imi imaginam, cu aroma puternica de macha si putin dulcegi. Merg de minune la o cana de ceai (nu tot matcha ca ce-i prea mult strica :P).
Am facut si cu zahar pe deasupra si fara, iar mie personal mi-au placut cei fara zahar deoarece se simte mai bine gustul de matcha. Apropos de zaharul de deasupra, nu am reusit sa-i acopar prea bine deoarece coca a fost destul de ferma si nu s-a inmuiat deloc. Nu stiu daca sa fi fost din cauza ca temperatura in bucatarie era destul de scazuta sau ca am pus margarina in loc de unt, si faina integrala pe langa cea alba. In orice caz, acest fapt n-a afectat deloc produsul final. Sunt niste biscuiti pe care mai mult ca sigur o sa-i mai fac; sunt foarte usor de facut si destul de gustosi ;)
Ioana acum 15 ani - 19 Octombrie 2009 10:30
pika, faina integrala "cere" mai mult lichid decat cea alba, in cazul asta galbenus... cred ca de aceea a iesit mai tare aluatulPika acum 15 ani - 24 Octombrie 2009 20:55
Salutare!Am inteles cum sta treaba. Multumesc pentru informatie.
Spor!
radu acum 14 ani - 26 Aprilie 2010 18:32
:-& nasualeandra acum 13 ani - 28 Mai 2011 11:24
:-& =P~ cea mai handicapata retetefluturash acum 13 ani - 26 Iulie 2011 21:47
ce verzi sunt...dar arata bineLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email