Biscuiti cu ceai verde
Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene
Este un desert mai mult pentru adulti decat pentru copii. Sunt potriviti pentru a fi serviti dimineata langa un ceai sau o cana cu lapte.
Ingrediente
140 gr faina
70 gr unt
40 gr zahar
2 galbenusuri de ou
1 lingura matcha (pudra de ceai verde)
zahar pentru decorat
Bucati: 11
- In robotel (sau cu mixerul manual) amestecati zaharul cu matcha. Adaugati untul si cand devine o pasta adugati faina. Apoi adaugati galbenusurile unul cate unul pana se omogenizeaza. Modelati aluatul sub forma de disc, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru minim 30 minute.
* puteti folosi metoda de la aceasta reteta pentru a intinde aluatul, am descoperit-o abia dupa ce am facut acesti biscuiti dar mi se pare ca s-ar potrivi foarte bine fiindca acest aluat e mai lipicios; ideea e sa intindeti aluatul preparat folosind o punga si apoi il dati la rece; cand vreti sa coaceti biscuitii taiati punga de pe aluat si rapid decupati biscuitii. - Intindeti aluatul de 1 cm grosime si decupati biscuitii cu forma dorita (a mea era inima de 7 cm latime). Trebuie sa lucrati repede, altfel aluatul daca se incalzeste nu mai poate fi lucrat usor! Dati biscuitii prin zahar (sunt putin lipiciosi dar pot fi manevrati usor) si asezati-i in tava de copt tapetata cu hartie de copt.
- Dati la cuptor la 170C pentru 15 minute.
Aluat biscuiti
In tava de copt
Biscuiti cu ceai verde
Biscuiti cu ceai verde