Bomboane Ferrero Rocher de casa
Retete desert Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide
Imitatii de bomboane Ferrero Rocher pregatite acasa. Suna bine, nu-i asa?
Ingrediente
100 gr napolitane cu crema de alune
150 gr alune de padure (crude)
200 gr Nutella
150 gr ciocolata cu lapte
2 lingurite ulei
Bucati: 30
- Se pun alunele intr-o tava si se prajesc la cuptor, la 180C, pentru cca 8 minute. Se scot si se freaca intr-un prosop pana sunt curatate de coji. Se macina in masina de cafea.
- Se sfarma napolitanele, se adauga alunele macinate si Nutella si se amesteca.
- Din compozitia obtinuta se formeaza bile de marimea bomboanelor Ferrero Rocher.
* spalati-va pe maini cand simtit ca sunt prea lipicioase si nu mai puteti forma bile. - Se dau bilele la frigider pentru 1-2 ore, pana se intaresc.
- Se topeste ciocolata pe abur si se adauga uleiul.
- Se trec bilele prin ciocolata si se pun pe un gratar pana se intareste ciocolata.
- Se pun in hartii pentru bomboane si se servesc.
Napolitanele si alunele sfaramate impreuna cu Nutella
Aluatul pentru bomboane
Bomboanele racite
Bomboanele glazurate
Comentarii (14)
Ultimele comentarii
nela acum 12 ani - 20 Martie 2012 19:49
daca tot le prajesc de ce nu le cumpar prajite si nu crude?si daca nu am masina de cafea in ce le macin? salveaza-ma te rog. :(Simona acum 12 ani - 20 Martie 2012 20:55
Ah, de ce ma ispitesti ? Vazand fiecare poza-n parte, cu pasii de urmat, ma-ntreb daca voi putea finaliza produsul ?!?! Ma-ndoiesc ca ajung la pasul 3 :p :p :p Cred ca la nr.2 imi iau o lingurita... =P~ sau poate o lingura :p ;) si... :( Mai, mi se pare mie sau miroase a alune / :)MariAna acum 12 ani - 20 Martie 2012 21:10
Mmmm, arata chiar mai bine decat originalele. :-)) Neaparat de facut.francisca acum 12 ani - 21 Martie 2012 08:35
Arata demential!! ,si pe cat de bine arata ,sunt convinsa ca sunt tot atat de bune! Abia astept sa le fac si eu!,sper din suflet sa-mi iasa! ;)Ioana acum 12 ani - 21 Martie 2012 08:46
nela, daca gasesti alune de padure prajite si nesarate atunci le poti cumpara asa. eu am vazut doar prajite si sarate, si acelea nu sunt bune in aceasta reteta. le poti macina in masina de macinat nuci, daca ai asa ceva.simona, ai dreptate, si eu am mancat din compozitie si apoi bomboanele au inceput sa dispara "misterios" inainte de a le glazura.
francisca, in afara de glazurare, nu e nimic complicat.
Roxana acum 12 ani - 21 Martie 2012 10:41
Buna Ioana, este o surpriza placuta tot ceea ce faci, de aceea astept cu nerabdare fiecare postare de-a ta... dar nu pot sa iti spun cit de placuta mi-a fost surpriza cind ti-am vazut fetisoara tinara si frumoasa... ma asteptam ca in spatele retetelor sa fie o doamna respectabila (nu ca tu n-ai fi respectabila, dar ca sa nu zic in virsta).... cind colo... o tinara doamna MINUNATA!!! felicitari din tot sufletul!nela acum 12 ani - 21 Martie 2012 13:29
cred ca renunt la cele prajite,iar masina de nuci,am. asa ca deci...pe locuri,fiti gata...start. =P~ merci,Ioana.Ioana acum 12 ani - 21 Martie 2012 14:48
roxana, merci! :)monika acum 12 ani - 22 Martie 2012 15:38
deliciosssssss =P~curt ioana acum 12 ani - 20 Aprilie 2012 22:23
ce sa va spun fetelor am incercat aceasta reteta si..... este DEMENTIALA ,NEMAIPOMENITA, CINE DORESTE SA O INCERCE VA RECOMAND SA FACETI PORTIE DUBLA ,daca doriti sa va saturati de aceste delicatese,sunt atat de bune incat nu te mai poti satura de ele. ioana ce sa zic nota 10, si pt aceasta reteta si pt multe altele pe care eu le am facut de la tine de pe site si sunt nemaipomeniteLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email