Bomboane Ferrero Rocher de casa

Retete desert Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Imitatii de bomboane Ferrero Rocher pregatite acasa. Suna bine, nu-i asa?

Ingrediente

100 gr napolitane cu crema de alune
150 gr alune de padure (crude)
200 gr Nutella
150 gr ciocolata cu lapte
2 lingurite ulei

Bucati: 30

  1. Se pun alunele intr-o tava si se prajesc la cuptor, la 180C, pentru cca 8 minute. Se scot si se freaca intr-un prosop pana sunt curatate de coji. Se macina in masina de cafea.
  2. Se sfarma napolitanele, se adauga alunele macinate si Nutella si se amesteca.
  3. Din compozitia obtinuta se formeaza bile de marimea bomboanelor Ferrero Rocher.
    * spalati-va pe maini cand simtit ca sunt prea lipicioase si nu mai puteti forma bile.
  4. Se dau bilele la frigider pentru 1-2 ore, pana se intaresc.
  5. Se topeste ciocolata pe abur si se adauga uleiul.
  6. Se trec bilele prin ciocolata si se pun pe un gratar pana se intareste ciocolata.
  7. Se pun in hartii pentru bomboane si se servesc.

Napolitanele si alunele sfaramate impreuna cu Nutella

Aluatul pentru bomboane

Bomboanele racite

Bomboanele glazurate

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...