Bomboane Ferrero Rocher de casa
Retete desert Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide
Imitatii de bomboane Ferrero Rocher pregatite acasa. Suna bine, nu-i asa?
Ingrediente
100 gr napolitane cu crema de alune
150 gr alune de padure (crude)
200 gr Nutella
150 gr ciocolata cu lapte
2 lingurite ulei
Bucati: 30
- Se pun alunele intr-o tava si se prajesc la cuptor, la 180C, pentru cca 8 minute. Se scot si se freaca intr-un prosop pana sunt curatate de coji. Se macina in masina de cafea.
- Se sfarma napolitanele, se adauga alunele macinate si Nutella si se amesteca.
- Din compozitia obtinuta se formeaza bile de marimea bomboanelor Ferrero Rocher.
* spalati-va pe maini cand simtit ca sunt prea lipicioase si nu mai puteti forma bile. - Se dau bilele la frigider pentru 1-2 ore, pana se intaresc.
- Se topeste ciocolata pe abur si se adauga uleiul.
- Se trec bilele prin ciocolata si se pun pe un gratar pana se intareste ciocolata.
- Se pun in hartii pentru bomboane si se servesc.
Napolitanele si alunele sfaramate impreuna cu Nutella
Aluatul pentru bomboane
Bomboanele racite
Bomboanele glazurate