Bors rosu

Retete cu legume Retete cu carne de porc Retete din Rusia Retete de supe si ciorbe

Cunoscut si sub denumirea de bors ucrainean. Insa eu ii spun "ciorba Barbie". Este o ciorbita deasa, cu multe legume, culoarea rosie fiind data de sfecla rosie folosita. Insa cand adaugati smantana in el, va capat o culoarea "roz barbie" foarte apetisanta.

Ingrediente

500 gr carne de porc (pulpa)
1 picior de porc (adidas; crapat pana la maduva; sau cateva costite)
1 morcov mare (150 gr)
2 cepe (200 gr)
1 sfecla rosie (300 gr)
2 rosii bine coapte (500 gr; sau rosii din conserva)
250 gr varza
3 cartofi
3 fire leustean (sau marar)
1/4 legatura patrunjel
1/2 lamaie (sau bors)
3 linguri ulei
3 lingurite sare

  1. Se taie carnea cubulete iar piciorul de porc se curata daca e cazul si se spala bine. Se pun la fiert cu 3.5 l apa. Se fierbe la foc mediu spre mic, timp de 1 ora din momentul in care incepe sa fiarba. In primele 15 minute se spumeaza bine supa.
  2. Se dau pe razatoarea mare morcovul si sfecla. Se toaca marunt ceapa. Se calesc toate in uleiul incins timp de 5 minute. Se adauga rosiile date pe razatoare si se mai fierbe inca 5 minute.
  3. Cand carnea e fiarta, se scoate adidasul si se adauga in supa varza taiata fideluta si 2 lingurite de sare. Se fierbe inca 10 minute.
  4. Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai fierbe inca 10 minute.
  5. Se adauga amestecul de ceapa+morcov+sfecla+rosii. Se mai fierbe inca 10 minute (sau pana cartofii sunt fierti). Se drege borsul de sare.
  6. Se stinge focul si se acreste borsul cu 2-3 linguri suc de lamaie (sau 300-400 ml bors fiert). Se presara verdeata tocata marunt si se lasa sa stea 10 minute.
  7. Se serveste cu smantana.

Fierbem carnea

Adaugam varza si apoi cartofii

Adaugam verdeata la final

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...