Bulete de orez prajite umplute cu ton
Retete aperitive Retete asiatice Retete cu orez Retete pentru gratar
Ce putea sa urmeze dupa buletele de orez cu legume? Bulete de orez umplute cu ton si facute pe plita! Super crocante in afara si moi in interior. Sunt preferatele japonezilor pentru gratar si picnic. Si sunt in trend anul acesta. Sper ca v-am facut curiosi.
Ingrediente
1 cana orez pentru sushi
1 cana apa
1/2 lingurita sare
Umplutura
50 gr ton din conserva
1 lingurita maioneza
wasabi pasta (sau pasta de ardei iute)
Pentru prajit
4 linguri ulei
2 linguri sos de soia
1 lingura mirin (sau 1/2 lingurita zahar brun)
2 linguri unt topit
Bucati:10
- Masurati orezul si apa cu aceeasi cana: 1 cana orez, 1 cana apa. Proportia pentru preparearea acestui orez este 1:1.
- Se pune orezul intr-o strecuratoare si se spala bine sub jet de apa rece, pana apa care curge de pe el e curata. Se lasa orezul la scurs.
- In acest timp se incinge cuptorul la 200C.
- Se pun apa cu sarea intr-o oala si se aduce la fierbere. Cand clocoteste se adauga orezul, se amesteca usor si se mai lasa pe foc 1 minut pentru ca apa sa revina la punctul de fierbere.
- Se acopera oala cu folie de aluminiu, avand grija sa o sigilati bine, astfel incat aburul sa nu iasa afara.
- Dati oala sigilata la cuptor pentru 20 minute.
- Scoateti oala si lasati-o sa stea 30 minute, fara sa ridicati folia. Pentru siguranta eu am pus si un prosop deasupra si apoi capacul oalei.
- Tonul se amesteca cu putina maioneza, doar cat sa se lege si apoi se adauga wasabi dupa gust.
- Formarea buletelor se face cat timp orezul e fierbinte. Pentru a-l manevra in siguranta, sa nu va ardeti, puteti purta manusi de silicon. Pentru formare puteti folosi orice forma (cilindrica sau cub) nu foarte mare. Eu am folosit o cescuta de cafea cilindrica. In timpul prajirii manevrati usor buletele, mai ales cele umplute, sunt destul de fragile.
- In cescuta se pune folie de plastic. Se umple cescuta pe jumatate cu orez, apoi se pune putin ton in centru (cam cat doua boabe de mazare; nu puneti mai mult fiindca buletele se vor desface la prajit). Se acopera cu orez, presandu-se usor. Se scoate orezul din cescuta cu ajutorul foliei si se aseaza pe un platou pe care ati pus folie de plastic (sa nu se lipeasca). Repetati pana terminati tot orezul. Buletele sunt bune si simple, fara umplutura, in caz ca vi se termina umplutura inaintea orezului.
- Se ung buletele cu ulei pe toate partile.
- Se incinge bine de tot o tigaie (preferabil de fonta). Ungeti tigaia cu foarte putin ulei, folosind un servetel imbibat. Se aseaza buletele fara a le inghesui in tigaie. Miscati-le cateva secunde pe suprafata tigaii pentru a va asigura ca nu se lipesc.
- Prajiti buletele cate 4 minute / parte, la foc mediu. Trebuie sa se faca crusta si se vor rumeni doar foarte putin.
- Scoateti buletele din tigaie si ungeti-le pe toata suprafata cu amestec de soia si mirin. Apoi ungeti-le cu unt topit.
- Asezati iar buletele in tigaie si prajiti-le pana se rumenesc pe ambele parti.
- Sunt mai bune calde, dar si reci sunt ok.
Cescuta pe jumatate cu orez si putin ton
Umplem cescuta cu orez
Buletele formate
Prajim buletele unse cu ulei
Prajim a doua oara buletele unse cu sos de soia si unt
Comentarii (4)
Matache Iulia acum 9 ani - 14 Ianuarie 2015 09:53
Foarte apetisant şi sănătos. Sunt o mare fană abucătăriei asiatice.Cristina acum 9 ani - 14 Ianuarie 2015 11:39
Interesant !MariAna acum 9 ani - 22 Ianuarie 2015 19:12
Exact asa sunt, crocante la exterior si moi la interior. Iar tonul nu se simte decat foarte putin. Si, recunosc, nu am folosit orez pentru sushi... dar tot au iesit bune. :)Ioana acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 09:32
ti-au stat asa frumoase pe gratar cu orez normal???ti s-a parut si tie ca orezul din exterior aduce cu porumbul copt pe jar?
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email