Carne de porc in suc propriu

Retete de Muraturi si Conserve Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete romanesti

Soacra mea va impartaseste una din retetele ei de Ignat: o conserva delicioasa de carne de porc in suc propriu.

Ingrediente

1.2 kg pulpa de porc
2 foi dafin
2 catei usturoi
sare, piper negru macinat

Portii: 2 borcane de 800 ml

  1. Se taie carnea felii de 1 cm grosime, pe cat posibil perpendicular pe fibra. Feliile se aseaza in congelator, pe o hartie, una langa alta. Se lasa la congelator timp de 1 ora.
  2. Se scot feliile din congelator si se condimenteaza bine cu sare si piper, pe ambele parti.
  3. Se aseaza feliile in borcane (2 borcane de 800 ml am folosit), presandu-le un pic. Se introduce cate o foaie de dafin si un catel de usturoi in fiecare borcan.
  4. Se aseaza borcanele intr-o oala larga (fara sa se atinga) si se adauga apa pana sub umerii borcanelor.
  5. Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Cand apa incepe sa clocoteasca, se da focul la mai mic, astfel incat apa doar sa bolboroseaca usor.
  6. Se fierb borcanele timp de 3 ore. Adaugati apa fierbinte in oala cand scade prea tare. Dupa 1.5 ore, carnea ar trebui sa fi lasat suficient suc astfel incat aproape sa acopere carnea.
    * daca cu jumatate de ora inainte de a expira cele 3 ore vedeti ca nu a lasat suficient suc, adaugati putina apa
  7. Dupa 3 ore, se completeaza in borcane cu untura topita astfel incat carnea sa fie complet acoperita. In acest fel carnea de deasupra nu se usca si conserva rezista mai bine.
  8. Se infileteaza capacele pe borcane si se lasa la racit in apa.
  9. Se pastreaza in camara racoroasa.

Carnea la congelator

Carnea condimentata

Borcanele cu carne in apa

Dupa 1.5 ore de fiert

Dupa 3 ore de fiert, acoperite cu untura

Carne de porc in suc propriu

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...