Cartofi copti cu mustar Dijon
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete la cuptor Retete simple
Scrijelutele de cartofi cu mustar Dijon sunt mult mai crocante din cauza boabelor de mustar. Si mult mai aromate tot din cauza mustarului dar si a ierburilor provence si a usturoiului.
Puteti sa ii serviti in cornete de ziar sau hartie colorata. Daca folositi ziar, puneti pe interior folie de aluminiu, din motive de igiena.
Ingrediente
6 cartofi medii cu coaja subtire
2 linguri mustar Dijon (obligatoriu cu boabe intregi de mustar)
2-3 linguri ulei
2 catei usturoi
1 lingurita ierburi provence
sare, piper, boia dupa gust
Portii: 4
- Amestecati bine mustarul cu restul condimentelor, inclusiv cu ulei.
- Nu decojiti cartofii, doar ii spalati bine cu o perie aspra si ii taiati apoi in 6-8 felii, depinde de marimea cartofilor, sa obtineti scrijelute. Dupa ce i-ati taiat nu-i mai spalati!
- Puneti mustarul peste cartofi si amestecati cu mana pana fiecare felie de cartof e bine acoperita.
- Asezati cartofii intr-un singur strat in tava cu hartie de copt. Mai presarati sare peste ei si daca doriti putina boia iute.
- Dati la cuptor la 240C pentru 45 minute.
- Serviti imediat, cat sunt crocanti. Sunt buni si reci, dar se inmoaie un pic.
Mustar cu seminte
Cartofii cu mustar in tava
Cartofi copti cu mustar Dijon
Cartofi copti cu mustar Dijon